HB rendah dan Feritin

Hb saya asyik menurun..dari 10.9, 10.6,10.3 dan 9.9..dah tukar iron tab, zincofer,iberet folic dan maltofer..tp takde symptom2 anemia, penat mengah pucat semua takde..perkembangan bayi alhamdulillah mengikut update..jd doktor suruh buat test darah feritin..tengok2 feritin tinggi..jadi kena stop semua iron tablet..tp hb still tgah rendah ni, so cemana ni? Konfius..

1 Balas

Amalkan minum pati delima

5y ago

Tak boleh.. sebab delima akan tinggikan feritin dlm darah..feritin saya dah tinggi..