Hb low 10.9

Assalam mommies.. sy dah masuk 19w.. tp td pergi checkup hb turun lg from 11.5 to 10.9.. blh sy tahu tips mommies utk naikkan hb and tips utk kurangkan sembelit? Sy on zincofer skrg.. tq in advance mommies for sharing ur opinion..

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya amalkan air nie ngn ubat obemin /zinkofer alhamdulillah okey 11 keatas selalu trylah botol besar 22 ringgit sahaja pati delima anggur amway

Post reply image

sy amalkn minum pati delima alhamdulillah hb cantik je & maintain bacaan sampai nurse pun tanye amalkn ape boleh bacaan cantik mcm tu

3mo ago

13.5

Setakat ni hb masih okey. Saya 21 weeks. Tapi untuk maintain saya makan gulsan pati delima dengan madu asli.

saya dah 21 week..sy makan iberet and minum calla milk . so far hb naik sampai 12

3mo ago

depend pada orang jgk . kena try n error . saya dah biasa makan iberet dari sebelum pregnant lagi setakat ni tak ada masalah sembelit