Hb low 9.3

Ada cadangan @ cara utk naikkn hb

11 Balas

Sis bole cuba ni.. In Shaa Allah bole membantu.. Bahan2 y tkandung dlm Amoora adalah bahan2 y d perlukn for mummy 😘😘😘.. kismis hitam ada, kurma, halba, byk lgi sis.. Harga sebotol sempena Jualan Infaq hanya RM 28 ( x tmsuk postage 😊 ) kita sama2 ikhtiar utk lebih sihat.. 😘

Elakkan juga coffee dan teh... Makan vitamin yg kkia bg dengan jus oren sebelum makan/sarapan pagi... Insha Allah

Ubat ambil ngan air oren kosong ,roti kacang merah atau roti bilis.. Saya selalu makan alhamdulillah HB ok

Makan buah delima, kurma, sayur yg tinggi zat besi, minum susu kambing. In Shaa Allah hb naik

Ubt ambil dgn air oren , buah jambu/delima/pati delima /syur bayam / ikn gorg , nestum

Cuba ambik zinkofer.. Memang naik.. I mkn 3hari sekali je.. HB sentiasa 12-15

Makan sayur bayam, jambu batu, kerang. Elakkan minuman berkafein

Saya minum jus mamariam. Alhamdulillah HB cantik.

Jambu batu, hati ayam, kerang, bayam, sawi, kurma...

Bahan2 Amoora 😘