Hb low..minta pendapat kwn2

Salam..nk tnya makanan apa yg elok utk naikkn hb ye.. stiap kli checkup msti hb makin low☹️ blh share tak apa2 yg blh naikkn hb #bantusharing #firstbaby

31 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

cuba consume vitaBGlow - bihan atau pun fb nurul nabihan sy awal pregnant smpai nurse kk nk suruh mkn ubt 2biji sehari sbb berat bdn jadi naik mendadak , hb makin lama makin menurun ,tekanan darah pun tak ok pstu sy cuba consume vitaBGlow bulan dpn p semua ok depa pun takjadi nk suruh mkn vitamin kk tu smpai 2biji sehari sampai harini 8 bulan sy consume setiap mlm sebelum tido berat tiap bulan naik 500gram jaa maintain walaupun sy berbdan besaq jgk la pyh control kan cuba amal kan hb sy dari 11 naik ke 12.4/12.5 nurse pun puji rekod cantik dh consume bykkan minum air kosong insyaallah tiap kali p klinik mmg takrisau dh 🤗🤗 sy 1st baby juga

Baca lagi

makanan kene seimbang. jangan bergantung pada vit yg diberi. daging, sayur , buah terutama buah jambu batu . air minum banyak . insha'Allah okay. nasi kurangkan, lauk dan sayur kena banyak.

aritu sy pon sama hb sentiase low..ubat xpernah skip..n then sy try makan kambing, jus mamariam, jus oren n maltofer..alhamdulillah hb da naik da skrg..

2y ago

jus mamariam mnjadi ke sis?

mkn buah jambu batu . sya mkn tu shja.. shari sblm checkup pn mmg mkn jambu batu tnpa asam.. so far hb mmg cntik je dr mula prgnant smpai skrg

banyak makan sayur hijau mcm bayam pucuk ubi & pucuk paku...saya suka buat pecal campur² syr hijau..dr hb 11 naik jd 12.8

haah sy pon kurang darah9.7 je..sy mkn jambu batu tanpa asam..mkn ikan bilis..minum jus delima..alhamdulillah naik dah 11

2y ago

asam buat hb low..x elok asam kectkan darah

sy dlu hb kurg juga, tpi sllu mkn ikan bilis, makan lauk byk dan buah byk2.

minum air jambu batu yang marigold tu sehari sebelum check up in sha Allah naik hb

makan jambu batu,kurma . saya dulu minum susu kurma kalau tak makan kurma.😊

minum ni stiap kli mkan obimin mase perut kosong. insyaAllah akn okay. trust me

Post reply image
2y ago

tq sis berkongsi👍