hb low

siapa2 ad tips utk naikkn hb ?

22 Balas

Macam saya, selain makan kerang, hati ayam, bayam dan jambu, saya makan ubat yg kk bagi dan di minum bersama air limau. Alhamdulillah bacaan hb saya naik. Sebelum tu beberapa bulan anemia in pregnancy

Saya ada history low HB. Masa pregnant saya banyakkan makan kurma je. Disamping naikkan HB boleh bantu saya masa bersalin. Alhamdulillah saya lahir normal kedua-dua anak saya dengan selamat

Wajib mkn buah n sayur hari². Blh try organ dalaman jgk mcm hati ayam/lembu. Elakkan kopi@minuman jns bercoklat sbb kafein halang penyerapan iron masuk dlm badan.

Sy mkn oat, kismis, pisang, almond, buah tin setiap hari. Pernah mkn jambu memang cepat naik. Tapi Allahu.. sembelit yg amat. Sy serik sangat dah makan jambu

4y ago

Jambu batu.

Saya minum susu rizqi sis. Dari 11.3, 12.3 & minggu lepas cek 13.7. Dulu sembelit + buasir, lepas minum susu Rizqi alhamdulillah dah x sembelit.

Delima, jambu batu, daging, bayam. + susu Mkn bersama buah buahan yg kaya dgn vitamin C utk penyerapan yg optimum..

cuba obimin dlu, kalau tak naik juga boleb try zincofer. tapi cara pemakan ubat kena betul kalau nk naikkan HB

sayur hijau, jambu batu, delima, hati ayam. ni yg selain supplemen atau ubat. sbab ade org xleh tlan pil2 ni

Nak cuba consume supplement shaklee? 😊 Bcomplex with folic acid & sustained release vitamin C Shaklee

mkn daging merah..mkn hati ayam or dging.. syur kangkung..limau nipis.. kacang kuda..