Hb Low

Saya HB low . Dah mcm2 cara sya cuba naikkn HB sya. Tapi still low. Ada yang tahu tak ? Dari 12.6 turun 10.0

1 Balas

Salam maaf jika sy taip ni bnyi bhsa agak kasar or blh menyinggung perasaan sis... Em .nk tnye..sis mkn ubt tu cara dia btl x ek?? Sis mkn lepas mkn ke..atau ada gap 2 jam sblm mkn. Sis mkn ubt dlu br mkn bekpes or etc?? N mkn ubt dgn jus oren??esp klu mik pil obimin also iberet kne mkn dgn jus oren br leh serap..kena amik 2 hour b4... Klu x nti hb nye bacaan mmg akn drop..amalkn mkn kurma..or buah delima... Jambu batu...dgn mkn mknn yg berkhasiat... Sbb dlu nurse kk ms sy g chckup alwyz remind cmtu.kne mkn sayur2 buah2 an byk. Cara mkn ubt pn kne btl

4y ago

@tia sophia.. jika sis dh bekpes n minum susu ms.bekpes..sis kena gapkan 2 jam selepas mkn utk mkn ubt yg d beri..supaya.ianya.mudah serap dlm bdn... mcm pil tu pula kena minum dgn jus oren br lebih cpt serap 😉✌