Hb low, berat badan naik

5 bulan pregnant. Tapi bila check up hb makin low. Kenapa ye. Dah makan iberet pagi maltofer malam. Tp hb tetap low. Berat badan pulak naik mendadak?

9 Balas

cara makan tu btol x sis? jgn amik dgn susu.. jrkkn 2jam kalau ade minum susu/mkn berunsurkn susu.. biasa iberet or maltofer dh plg kuat zinc tu.. should be xde mslh dri segi hb.. x silap kne pilih salah 1 je sis.. kalau mkn iberet.. iberet je.. kalau mkn maltofer.. maltofer je

sy kene makan maltofer 3biji. baru la naik sikit. yg penting xcecah 8.. klo x mau cucuk bontot nt

Hb sy okay.. 13.5. Sy amal makan jambu batu je.. No caffeine. Mkn sayur. In sha Allah ok

Try jus mamariam sis, mmg terbaik keputusannya. Alhamdulillah

Minum susu , mkn buah jambu btu ,syur byam . Mkn ubt dgn fresh oren

kurangkn mkn maknn kalori tggi n manis

Maybe cr mkn slh..cuba check balik cara mkn

Makan bape biji? Sy makan 2 biji baru naik skit

4y ago

boleh mkn 2bji?

No tea or coffee. Minuman bersusu juga.