Bloody Show

37w4d Lendir + darah this morning at 6am.. went hospital Putrajaya around 830am but kena halau sbb pain mcm senggugut and mengeras je.. misi x check, halau terus.. misi ckp normal je kuar darah, maybe seminggu lagi baru bersalin, plus, xde katil.. anyone Ade tnde bersalin bloody show? Bile u all bersalin lepas ade bloody show ni?

19 Balas

Huhu, sy prnh bukan setakat darah+lendir tapi darah mencurah² pun bukan kena layan.haha.anak 1st dlu, nurse suruh pegi pakai pad je.time tu dah 4cm dah bukaan.ingatkn nk sorong g labor room dah.ibu² dlm wad bgtau klu setakat darah sja dorg x anggap urgent melainkan kes placenta previa.

5y ago

Dekat seremban, wad sana ok selesa, wad kelas 3 tapi besar cantik, bilik bersalin sorg² je.utk anak pertama je kot mcm tu,sbb klu anak ke 2 & seterusnya ada tanda sikit dah kena tahan.

Whatt??? Diorang tak check bawah ker dah buka ke belum Os? Ada buat CTG dulu tak sebelum halau tuh. Bunyinya seram nurse halau balik. Tak pernah lak terjadi pada sy bila dah ada tanda2 nak bersalin. Depa akan observe apa yg patut dulu.

Seram nya dgr hospital main halau2 je..harap tak semua hospital layan patient mcm tu..😢sebab tu laa org sanggup berhabis duit bersalin kat hospital swasta..layanan dia tip top..

Pergi la hospital serdang atau sg buluh, tu mcm tanda2 dh delivery je.. Kalau xlayan jugak pergi je klinik biase kalau betul serious minta doktor buat surat rujuk ke hospital..

5y ago

So far 3 org anak saya lahir di serdang.. Xde masalah.. Kajang pon OK sbb rasanya kajang xde Dr practical. Based apa yg apa kakak saya bgtau la. Sbb akk saya suka bersalin kat kajang. Cuma kurang selesa mcm serdang..

Saye, lendir yg banyak dengan line darah sikit je. Dah 1 cm bukaan. Pergi spital kul 8 lebih, dr check dia suh balik rest. Malam tu pergi pulak, esok tu lepas subuh bersalin

Sya klau nk brsalin mmng akn trun drah+lendir bila ke hospital & cek dh bukk 2cm... Baik awk pegi hspital lain yg trdekat, truk sgt layanan hspital tu

Setahu sy lendir n darah tu tanda bersalin. Nurse pun sarankan terus pergi hospital. Teruknya main halau. Kalau kat area sy mesti akan check bukaan.

5y ago

Hospital likas, sabah

Sama kes kita sis. Sa pn keluar darah & lendir masa preg my first baby dlu. Tak smpi sejam trs pi hosp n nurse cek dah 7cm.

Sy mse ade tnda darah nurse check jalan..still 2 cm dye soh balik dlu...normal 4 cm bru disorong ke labour room..

Hari ni gi hospital lagi, dlm kul 2pm.. check2 da 3cm.. kena tahan wad, preparing for delivery..