Bloody show 33weeks

Hi mommies. Siapa ada pengalaman bloody show masa 33weeks? 😫 sy skrg 33w tetiba pagi td ada darah di lendir. Mcm mucus plug dgn darah. Klu bersalin skrg, mcmna ye siapa ada pengalaman. Nervous nya 🥹🥹

7 Balas

sis.. saya baru jd td pkoi 2 pgi tgh tidur bleeding teruk.. mai hosp teruih.. ctg bby teruk.. emrgncy czer.. saspek uri lekang.. bru 34week.. Alhamdulillah dh slmat bersalin 5:28am td.. bby 2.4kg.. semoga segala urusan sis dipermudahkan.. bby selamat.. p hosp tau..

pergi je hosp ,apa2 yg berkaitan darah kluar masa mengandung + lendiri kene pergi hosp tuk check tkut tnda bersalin even msih blm ckup bulan kita xtau keadaan bby ..saya plg tkut bab2 mcm ni saya fkir baby je tkut meninggal dlm perut tnpa kita tak sedar..

Ohhh berat minimum tu mmg 1.8kg ye? Semua hospital sama? Berat baby sy masa scan mgu lepas 2.2kg dah. Sy kerja di hospital tp takut nak pergi lr. Sbb baru 33w 😭 doakan sayaaa

9mo ago

pergi ja sis.. risau bby tu.. sy pun takut sgt td.. tp demi anak kita tu

33w kalau bersalin baby kira prematured. duduk nicu sampai cukup berat minimum hospital nak. selalu nya sebulan lebih tgok pd progress baby and mslh kesihatan bby yg lain.

9mo ago

klau la 33-34 weeks tpi berat bby dh 2 kg ++ is it still consider as prematured ? minimum 1.8 kg kan. so doc akan bgi antibiotik je la kan dkt bby tkyh tahan nicu? ke cane

klau mcm bb xde prob n berat ckup walau prem..kne masuk NICU x

perlu ke hosp utk check laluan, bukaan dan uri

Terus prgi PAC kalau dah bloody show