Bloody show pada 40 weeks. Perlu ke hosp ke?

Hari ni 15/9 due saya, cukup 40weeks. Tapi tak ada rasa sakit sgt, sakit2 manja je. Tapi tadi kluar bloody show sikit. Perlu terus ke hosp ke?

Bloody show pada 40 weeks. Perlu ke hosp ke?
11 Balas

Saya bru balik dpd pac, keluar lendir darah, tapi bukaan masih tiada. contraction pun tak kerap, sakit pun tak sakit mana. Dr bagi balik dulu, nanti kalu ada leaking air ketuban, contraction dah kuat bru dtg balik. Nasib hospital 5 minit je dpd rumah. Doakan sy, due date dah lepas, tgh tunggu tarikh serah diri 21/9 ni. harap sgt dpt bersalin sebelum tarikh serah diri.

7mo ago

dah bersalin ke sis?

Hi. Terima kasih kepada semua yg memberi respon. Saya terus ke hospital semalam. Alhamdulillah hari ini saya dah selamat bersalin. Bloody show tu tak ada apa sgt sbb waktu pergi semalam bukaan baru 1cm. Tapi sbb dah cukup 40weeks dan contraction 10mins sekali, doc bantu untuk percepatkan bukaan.

Boleh p terus. Sy pun keluar mcm ni 13hb9, esoknya p hosp bukaan dh 6cm. Btw, due kita sama 15hb9. Semoga urusan awak utk bersalin dipermudah n ibu serta baby sihat dan selamat

Yes please, nanti update lah pengalaman nak beranak tu 😍 excited tengok ibu yang dah ada tanda bersalin. Due saya 18/9, tengah tunggu tanda bersalin

8mo ago

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin 16/9, hari Malaysia 😚

g la.. dah ada tanda tu..sy 22hb ni due klu x da tanda2 kena serah diri la.. .. takuttt nyaaa..

8mo ago

sama la.. nti klu da bsalin gtau la.. hihihi

Saya 2 hari lepas dah kluar darah.. smpai hari ni still xbersalin lgi.. huhuhu…

G pac sis cek. Mcm sy 8/9 kluar show 9/9 bersalin 40w 1d

Kite 28/9. Doakan dipermudahkan bersalin yer 😊

sy due 17.9 tp msh xde tanda lagi... risau plak

kne pergi terus. overdue xbagus