34weeks . mmg baby kurang gerak kea

6 Balas

awk kira grakan dia..klu awk rasa kurang sgt gerakan nya baik buat ctg utk cek jantung baby..kdg tu baby kt dlm tido je..kdg jumpa hr lain dia aktif semcm..

Ada yg kurang gerak sbb ruang dh limited dlm perut ibu. Janji cukup 10 gerakan dlm 12 jam. Kalau xcukup better jumpa doc.

Normal awak asalkan cukup 10 gerakan setiap.hari. kalau rasa kurang gerak.dan tak cukup 10 better go to see a doctor.

dah sempit dlm tu.. normal la.. as long gerakan ckup 10

Sma la 34week jgk. Bby krg grk sgt

asalkan cukup gerakan 10kali sebelum masa ditetapkan. Kadang dah masuk trimester ketiga ni perut dah makin sempit so dia nak gerak pun tak kuat macam selalu, and dia banyak tidur hehehe