Baby Kurang Bergerak

Salam... Saya dah 34weeks. Bila dah msuk 34weeks ni baby mmg dah kurang bergerak and tendang2 ke? Maaf saya xde pengalaman lg.. First baby..

13 Balas

Puan seeloknya kalau jadi perkara mcmni, call nurse KK yang puan chekup selalu atau rujuk doctor. Risau juga. Kadang.. Sebab perut dah penuh, jadi baby susah gerak.. Nak lega, better tanya klinik dan doc😊

Klau rasa kurang pengerakan p ckp kt misi takut jantung baby lemah ka dalam tu.sy penah jadi anak x gerak g hsptl check jantung anak lemah.kena tahan smpai jntung anak ok..gerak mcm biasa bru boleh balik

Saya pun 34 weeks juga skrg, ada 1 hari tu je baby mcm slow je gerak. Tapi kiraan cukup 10. Saya cuba minum benda manis mcm jus oren. Malam tu terus aktif baby.

Sy 34 weeks juga. Masih lg aktif, kadang berbonjol², berpusing² . Ada hari dia aktif tapi tak agresif. Tapi Alhamdulillah, masih aktif bergerak dr masa ke semasa

4y ago

Saya kadang2 ja dia aktif. Aktif pun biasa2 ja.. Xde tendang2. Pusing pun dah jarang..

sy pn skrg sama mcm sis . dia gerak tp x kasar mcm sblm ni . mcm ringan je gerakan dia . kalau kasar pn dlm 3@4 gerakkan je . tp total ckp 10 gerakkan .

4y ago

Sya xcukup 10 gerakkan

Nurse sy ckp kalau tak cukup 10 Kali gerakan dlm masa 12 jam kena pergi hospital. Better puan pergi hospital check up

Kna 10x paling kurang dik. Kan ada dah dlm buku pink tu kna tanda pergerakan janim. Cepat2 pergi hospital..

baby dh besar sis dh x da ruang besar utk dy gerak bebas... normal 2 janji cukup 10 gerakan dlm 10jam.

4y ago

Nak kata terlalu aktif x.. Sbb sya krja pun xbyak bergerak... Duduk je... Pegang pun xrsa dia bergerak. Kadang2 bila pegang ada la sikit rsa dia bergerak.. Tpi slow je.

Nurse cakap kalau sehari x cukup 10 pergerakan dalam masa 12 jam. Terus ke hospital.

4y ago

Sehari xsampai 5 pergerakan

Baby dah xde ruang mn nk gerak2. Pastikan kira pergerakan janim ye.

4y ago

Yaka.. Maaf la sya xtau.. Sya akan pegi jumpa doc klau mcm tu. Ada juga hari baby xbergerak langsung..