Bby kurang gerak tp mengeras je

Aslmkm ibu2.. nk tnye.. bby sya hri ni kurang ckt grk dr biase.. pujuk2 pnggil bru gerak.. tp rajin plk mengeras.. mmg mcm tu ke? Skrg dh 34weeks 1day.... 37weeks nnti kne serah diri untk deliver.... boleh bg pndapat bby mngeras n kurang gerak normal ke dh ujg2 ni?

3 Balas

klau baby mengeras cukup 10 kali takpa sis... memang perut 34weeks baby kurang gerak sebab dlm tu dah sempit.. janji dia mengeras cukup 10 kali ja... sye pernah mcm to tapi sye fikir positif mungkin dlm tu dah sempit baby susah nk gerak... sekarang sye dah 35w4d

4y ago

baby bergerak lain baby mengeras lain.. klau naik mcm ketul tu baby mengeras selalu perut 7 bulan dah rasa.. kiraan yg betul bukan baby bergerak tapi mengeras.. nnti masa kontraksi nk bersalin kita akan rasa baby mengeras selalu.. bila perut dah 8 bulan atau 9 bulan baby memang akan mengeras kadang2 smpai sakit tulang belakang.. kira betul2 kita leka nyawa baby boleh melayang

Baby sy masa 34w memgeras dan kurang gerak. Pi check hospital, buat CTG, kene emergency czer sbb fetal distress.

4y ago

Kalau ragu², better pi check hospital sis

kalau kurang 10kick mmg kene pergi . kalau gerak slow tu normal . kalau 4 jam tak gerak walaupun da kejut² pon wajib ke hospital

4y ago

haha tp beralun tu mmg baby la gerak . mungkin die tukar posisi