Hb rendah..

2 bulan sebelum ni okay je hb. Harini checkup 9.9 😓 Dr tukar ubat kpd zincofer. Selama ni mkn obimin. Tp tkot sbb sebelum ni pnh mkn zincofer dan muntah.. tp nk try je lah balik mkn zincofer. Btw, makanan apa ye bagus utk naikkan hb? Edit : Oh ya, perbezaan cre sy mkn vitamin checkup sebelum² ni dgn bulan ni adalah.. sebelum ni sy makan obimin dan folic acid 5mg (HB 11.9 dan 12.7) Lepas je checkup bulan lepas tu sy ambik obimin saje sbb dlm tu pun dh ada folic acid jugak kan (HB 9.9) .. Ke yg ni pun mempengaruhi sy punye bacaan hb ye?

23 Balas

Mnum susu, mkn buah n sayur bayam.. Sbb kali ni sy preggy ssh nk mkn n bau ubat.. So mang selang seli mkn ubat.. Tp sy kerapkn mnum susu, buah2 sayur.. Alhamdulillah Bacaan hb sy 12.8,13.5 ,13.3.. Sy pn ckp nan nurse y sy mkn ubat selang2.. Nurse xbsg sbb hb ok.. Air msk pn sgt penting..