HB rendah pada week 22

Salam mommy2 smua...nak tnya nk try apa lagi utk naikkan HB...hb sy last checkup 9.9..doktor ckp klau low hb jgk kne ccuk tmbh drah sbb tkot telesamia..sy dh mkn sangobion, iberet, maltofer & zincofer...still x naik2...klau mkn jambu batu hari2 pd week 22 ni bleh m?tlong kwn2...

3 Balas

cuba banyakkan mkn sayuran .. buah2an .. hati ayam .. sy bru 28w 4D last cek darah 11.9 .. tp masa buat buku tu 14.9 , turun bnyk jd elakkan minum teh .. kata doktor lh skg sy banyakkan minum air putih jk .. tp klu teringin minum yg manis2 minum susu kotak tp jgn terlalu banyak .. sy amalkan so dari 12.0 turun pigi 11.9 .. kira ok sikit lh..

Dah try makan ubat dgn air masam2? Caffein, milo minum ke?

mkn daging..bilis..buah oren..susu hl..susu anmum..kerang