Hb rendah..

2 bulan sebelum ni okay je hb. Harini checkup 9.9 😓 Dr tukar ubat kpd zincofer. Selama ni mkn obimin. Tp tkot sbb sebelum ni pnh mkn zincofer dan muntah.. tp nk try je lah balik mkn zincofer. Btw, makanan apa ye bagus utk naikkan hb? Edit : Oh ya, perbezaan cre sy mkn vitamin checkup sebelum² ni dgn bulan ni adalah.. sebelum ni sy makan obimin dan folic acid 5mg (HB 11.9 dan 12.7) Lepas je checkup bulan lepas tu sy ambik obimin saje sbb dlm tu pun dh ada folic acid jugak kan (HB 9.9) .. Ke yg ni pun mempengaruhi sy punye bacaan hb ye?

23 Balas

kalau ubat tak sesuai boleh je minta tukar , swya mula2 makan zinkofer tapi selalu mual dan pening kepala , so saya bagitau misi nak minta tukar ubat 4jenis tuh sebab anak pertama dulu ubat 4jenis tu saya makan hb ok je .. sekarang hb elok je lah takda apa2