pregnancy kedua,dah ada bukaan 1cm tapi belum boleh admit hospital

Sy baru masuk 39weeks. Skrg ada x yg mcm sy tengah tunggu bukaan skrg nii.. last cek 24hb baru 1cm. Perut n baby kerap mengeras on off..bentuk perut mcm alien anak ni buat.. kluar drh sikit cmpur lendir berdarah lepas doc cek bukaan.. tu pun setelah 30 minit balik dri hosp. Esoknya 25hb just naik level kekuatan perut mngeras..itu saja pun on off,bby ada kurang sikit nak mengeras,masih on off.. Mlm tu kluar tanda,darah d spender. 26hb rasanya perut ni always mengeras spjng dlm 1 hari tu ja.. Rasa kepala makin turun. Mcm penat lak rasanya sbb penat layan perut ber-mild kontraksi.. tp xtentu jarak sakit tu. Gerakan baby mcm kurang sikit.. skrg 27hb perut Masih kerap mengeras..xda lagi on off.. Baby pun x seaktif masa 24hb. Tiba2 rasa x sesakit kemarin2..mcm bole bt kerja dgn biasa. But penat btl bawa perut ni. Anak makin turun. Blum tahu berapa bukaan. Skrg ni sy harap sgt dtg tanda bersalin paling kuat. mudah2an bersalin kali ni paling cepat dari kndungn prtma sblm ni..#ingintahu

2 Balas

Dah pegi hosp ke belum?

1y ago

hai maaf baru buka app ni balik,sy dah beranak masa kurang 2 hari sblm due date tahun lalu🥰tq balas post sy. n alhamdulillah selamat lahir,tapi dpt induce.huhu. mmg sy x sedar leaking air ketuban masa tu. syukur sy sempat bagitahu nurse n doc. sbb tu kena induce.. bahaya rupanya bila leaking lebih 24jam.