RSR, Malaysia

Preggers

About RSR

sepenuh nye susu bdn
hye moms nk tye kite biase mlm tu makan tp mlm td rase malas lk nk mkn.. sekali bgn pagi bdn melayang2.. truss cari makanan.. memang kalu kite nyusukan bby kne makan ye xblh skip?
VIP Member
Iya. Sbb mknan tula bg tnaga n proses jd susu.. sy pun full bf ank da setahun. Jd bngun pagi memang mkn roti dlu smntara msak utk mknan berat. Lmbat ja mkn mesti gigil..😅 kdg xrsa lapar pun. Taw2 bda
..more
kulat air
hye moms ad yg tahu tak camne nk bagi baik kulat air nie??? gatal jgn ckp laa habisss dh tgn lukaa sbb sye garuu😭
Cuba rendamkan kaki dgn rebusan air sireh Dan garam.pastikan air putih tu dumber bersih Dan lepas rendam dalam 10-15 minit gitu lap kaki kering2.kasut plak kalau tertutup pastikan sentiasa kering.stok
..more
lepas bersalin
ad tak mcm sye lepas bersalin kulit jd gtl2 kt celah2 jari n tgn?
Sis ade elergik ubat ke? Sepupu saya jadi gatal celah jari macam tu sebab dia elergik ubat.
bby 3bulan
hye moms nak tye..anak sye pepagi bila saye dgr pernafasannya mcm se'akan sangkut2 bunyi cam kahak. knp ye? dy xd batok or selsema..
Normal. Baby memg ada mcmtu. Dulu pun anak sy selalu mcmtu smpai bawak hospital sbb risau. Tp doc kata baby memg normal ada lendir tu. Dia akan berkurang bila baby dah 1 tahun mcmtu. Sy dulu bawak bab
..more
nak tye. 60hari lepas berpantang kalau kua darah kire darah haid kan? tp kua sikit2 then skg kua mcm lendir coklat..itu kire haid jugak ke?
VIP Member
Lpas 60 hri klau suci smggu ad drah balik tu haid. Klau berterusan . Lepas 60 hari ad lg. Tu darah istihadah..
anak first
hye moms nak tye kalau lepas kite bersalin agak2 bila kite akan dtg period lagi ea? sye dh 50hari berpantang
Saya period masa baby 4bulan, fully bf 😂
F
Sy biasa sthn lbh br period sbb fully bf
Sy dulu campur bf & susu formula period dtg setahun 6 bln. 6 bln period pstu pregnant blk ☺️
Sy ank prtama dlu dsebabkan fully breastfeed, dlm 6 bulan x dtg haid .. Sronok juga x dtg haid lama tu
anak bf
hye moms nak tye normal tak kalau time mandi bahagian dada 'susu' kita sejuk kdg tu smpai terkejut. ad tk yg sama mcm sye?
Saya pernah..tu sbb susu banyak dlm..
bby 1bulan lebih
normal ke bby nk poo poo susah dy nk teran mcm sembelit pun ad kdg tu smpai merah muka n sampai kerut muka nangis kjp nk kua kn poo poo nye.. sbb ap n mengapa ea sape tahu? ke sbb pemakanan sye sbb bb
..read
VIP Member
poo nye keras jugak tak?
ap nak bg ea celah kangkang bby ruam? sian plk tgk ruam..
submed cream .n aiken...
Sudocream bgus..
Org tua dlu2 ajar lps mandi atau bsh poo ank sapu tepung ubi kayu..boleh hilangkan ruam n lembutkan kulit
Sy pakai susu sendiri n btl2 menjadi sis..
VIP Member
sudocream bgos smpai ank 3thn pon pkai brkesan tok ilang kn ruam yg tmbuh d bdn .
bersalin czer
hye moms..ad tak yg bersalin czer n amek perancang ap ye? boleh kongsi tak yg mana okey? #firstbby
VIP Member
Hai sis.... BMI sis ok x? Klaw ok sis boleh amik pil, tp pil make sure sis bkn jenis yg suka lupa ya, mesti kena amik everyday xboleh tgl. IUCD & inj ok, tp xberapa suggest sgt utk yg 1st baby, better
..more
Pil /suntikan..