hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

Makan prune. Pitted prune

salah cara mkn kot..😅

kerang pun ok utk hb low

makan buah naga +iberet

sape org kelate dlm ni

try mkan obimin sis...

makan jambu batu

Kacang kuda rebus sis

Amalkn makan hti ayam selalu

5y ago

Masa sy jumpa pakar pemakana.. Dia tak sarankan makan hati ayam selalu.mean organ2 dalaman.. Kalau nak mkn.. Boleh mkn seketul je.. Tapi dia sgt2 tekankan mkn ikan yg tinggi iron, klu boleh mkn setiap hari, mkan kerang, sejenis seafood yg bercengkerang, daging lembu.. Ayam pon kurangkan. Lebihkan mkn sayur sayuran.. Dan jangan miss makan buah buahan setiap kali mkn lunch & dinner.. Jadikan buah buahan & kekacg sbgai snack..

makan jambu batu sis