Siapa setuju sini?

Ye... Penat ke.. Sakit ke.. Kerja ke... Surirumah ke... Isteri lah yang akan tetap cuba untuk kuat 🙁 Ya ALLAH... berilah kebahagiaan melimpah ruah buat semua yang bergelar isteri... kasihanilah dia, dan berikanlah dia kesihatan yang baik.. Aamiin... *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Siapa setuju sini?
27 Balas

Betul min. For a few years ni saya rasa mencabar bila jadi housewife Nak bersosial dengan orang memang takda masa (setakat ws sahaja) Housewife pun ada masa depress ya haha Lagi orang tanya eh ada kelulusan takkan duduk rumah je Tapi suami bagi sokongan saya nak buat business dan bawa juga pergi bercuti bila waktu yang sesuai (dgn covid skrg ni kena tengok tempat dan waktu yang bersesuaian juga) Masing² ada kemampuan masing². Love yourself and family 🥰

aamiin...mekasih admin ats doanya..❤️❤️❤️❤️🥰yes betul tu..jd suri rumah sepenuh masa ni tiada istilah dpt mc or cuti time sakit.. kekdg ni sakit ni .trus ilang n lupa bila dh start buat keje rumah bila memikirkn ank n husben xmkn lg..auto jd smngt n sht balik...even bdn msih terasa pns dsbbkn demam .tp xtw mana dtgnye kekuatan tu bila pk an ank n suami..😂😂😂.

Suri rumah kerja mulia. Penat tanpa gaji. Tapi suami yg bertanggungjawab akan.. 1. Sama2 bantu ringankan beban 2. Beri nafkah bulanan 3. Hire maid jika mampu

terima kasih atas doa nye... saya juga surirumah, bos, pekerja, isteri, ibu, anak, menantu, semua jawatan ada....

Tak setuju. Ada je mc, dengan syarat suami kena berguna🤣 Macam saya, husband banyak tolong

husband dh pesan buat yg mana larat je.. kalau hari tu gagah nak memasak shj that's it lah..

kalo xsihat, suami ade tlg wat kje rumah masak , etc. xde kapal karam nye rumah 😁

surirumah ada masa senang ada masa susah.

Aamiin Aamiin Ya Rahman Ya Mujib 🤲

Mmg kje xdr mc..Hr² kne wt smua..