Nampak isteri anda ada tanda-tanda ni? BAHAYA! JANGAN BIARKAN PLEASE!

Tahu tak kekuatan sesebuah rumahtangga datangnya daripada seorang isteri? Jadi, jagalah & hargailah seorang wanita yang bergelar isteri ini. Ambil tahu & perhatian tentang keadaan semasanya. Jika anda nampak seorang isteri dalam mana-mana situasi di bawah, please berhenti dan dengarkannya buat seketika 🙏 *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Nampak isteri anda ada tanda-tanda ni? BAHAYA! JANGAN BIARKAN PLEASE!
15 Balas

Syukur so far suami tau bila istri dia penat.. kalau diam ..tgk mata..dia mmg tau dah..mybe dh masak dgn perangai bini dia ni. lagi2 penat kalau ibu balik kerja..then balik urus anak lagi kan. tapi suami faham dari dlu dia lah yg selalu tlg urus dlm rumah.. tlg masak .. tlg urus pkaian.tgk anak2 gilir2.meskipun kdg2 sy rasa bersalah kat dia..yalah beliau pun kerja,lagi penat..tapi dia yg nak buat smua tu tanpa disuruh. tanpa bicara apapun dia tau saat kita perlukan dia. syukur.

Hurm. Betul. Overly exhausted. Being a mom, a wife and a daughter. Plus being a career woman are so tiring. Kalau foundation goyah, semua jadi huru-hara. So helping each other mentally n physically.

Suami buat tak kisah kalau sy penat ke ape 😆 dia pikir sy mengada2. Padahal penat dgn perangai dia 🤣

Suami jenis buat taktahu je. Kita tengah mengandung pun terpaksa buat kerja rumah sendiri 😔😔😔😔😔

trllu sukar utk mnjdi ibu yg sangat kuat utk atasi semua ini...

self care, mesti tahu bila masa utk berhenti sekejap

2y ago

yes mummy

btol.. kdg2 stress bile psangn xmemahami kita..

Yesss. Definitely true 😮‍💨

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

nampak tak semestinya faham