bleeding in 16 weeks

why bleeding and hardened stomach in week 16..is it normal?

23 Balas

saya bleeding masa 14 minggu. masa tu memang lasak. raya kan. memasak sampai 5 6 pagi. Tk tidur malam. Tk da rehat. next day bleeding. warna darah lama. dalam 2 3 inci darah yang keluar..scan Baby alhamdulillah terlompat2. tapi doktor advice rehat.. jangan buat apa2 keje.. keje saya tidur dan makan je.. doktor cakap, uri di bawah. sebab tu bleeding. aktiviti yang saya buat cuma masak je. yang lain memang surrender. bole drive kereta macam biasa. tp bawak kereta versi sopan je.. bole kerja macam biasa.. tp elakkan naik turun tangga. office saya memang banyak tangga.. jadi memang naik tangga macam skunk.. slow je.. doktor akan kasi ubat kuat kan rahim. 5 hari lepas amalkan. darah stop. sebarang hubungan kelamin, doktor nasihat kan lepas kan minggu ke 20.. time bleeding memang perut buat hal.. keras lain macam.. yang penting elak kan stress.. chill jer .

if ur bleeding is fresh or blood clots with back pain and abdominal pain u need to see a doctor immediately . if not it is still ok to go to hospital to get it check up. 1 thing i learn from my miscarriage is that being pregnant is more serious than it look. my advice is to go to the hospital.if u go to goverment hospital,go to the emergency and tell them what u feel and if there is a picture of ur bleeding show it to them.they will then assess u. there is 2 types of bleeding. the first is implantation which could be harmless and the second is threatened miscarriage which would be deadly for both mother and baby.either way,get it check up.

saya pn bru mggu lepas ada spotting warna coklat. Doktor scan uri saya duduk bwh, dan saya akui ada bt kerja berat sikit. So doc sruh saya byk kn rehat. Alhamdulillah dh byk hari ni saya tgk spotting dh takde. Petua saya guna pakai, waktu solat kena sujud lama sikit dari biasa. InsyaAllah uri akan beralih dari kedudukan bwh. Apa2 pn refer la cpt2 pd yg pakar.

1y ago

Tq sis bg info. Saya pun uri duduk bawah jgak..

Sy pn bleeding masa 16mggu. Kua byk darah dan ketul2 besar 3 jari. Ni br kluar wad. Doc check guna muncung itik, tvs dan scan. Alhamdulillah baby ok. Cuma Uri kt bawah. Doc ada tanya ada bersama suami? Ada jatuh? Ada mengurut? Semua xde. Sy ada google plasenta previa/uri di bawah. Jika bwh 28mggu uri msh blh gerak lg sbb baby msh kecik. Doc bg ubat duphaston utk kuatkan rahim. Benda ni jadi tanpa sbb dan tiada rawatan khusus. Kte doa jela yg baik2. Sy ttc 12thn. Hrp ada rezeki utk sy🤲🏻🤲🏻🤲🏻

saya week ke 17 sama ada brwnish bleeding. td baru balik dari emergency. dr suh balik semula.. sbb scan baby nampak okay cume saya masih risau sbb pernah gugur 2 kali.. anak pertama nie. if x benti or makin teruk dr suh dtg emergency balik. hope nothing serious..

1y ago

bkn ap sye pun sblm ni pun pergi emegecy dia ambl darah check kencing msuk mucung itik check laluan scan ad dia beri balik klu bertrusan dia akn surh jmpe pakar o&g

saya tak bleeding tp dia kluar ketul² sikit² je darah kluar bersama lendir² jernih tak pasti knpa tp takde skit prot pon takde rasa tak selesa...adakah itu tak normal juga? kandungan baru 16w lbih je..

1y ago

Biasa Dr tanya ada bersama x.. sy xde bersama, mcm ni jugak. Bila pi scan baby okay. Dr sarankan rehat

Cuba amalkan doa nii banyak2. InsyaAllah Allah akan jaga anak kita.

harap semua baik laa.sy da 16w 2 days .da 2x bleeding .till now sy amik duphston ..n always spotty stiap hari..tp bile scan baby aktf cume Masih berisiko...kadang xtaw knp n ap punca semua ni..Lepas bleeding dlu smpi hri ni stiap pagi darah fresh penuh pantiliner...

7mo ago

sy masa week ke 13 kena bleeding.. doc sarankan suh byk berehat.. jgn stress, travel n angkat benda yg berat..

hai mami ibu mama mak, nak tanya ada tak yg masuk 16w rasa perut menyucuk nyucuk .. klau tgh baring mengiring pon ada rasa tp kadang2 je nyut nyut tu.. btw sy blm rasa baby menendang lagi

take care mommy . refer doc is better . klau ad terjatuh atau apa2 bgitau dkt nurse or doc . smg baik2 saja mommy n bby