Co- sleeper

Which one is the best for newborn? 1. Baby mattress 2. Baby nest 3. Bassinet 4. Baby cot

12 Balas

baby cot . senang ibu nak angkat atau tukar pampers baby untuk beberapa hari selepas bersalin . awal bersalin tu pergerakan ibu macam terhad and saya rasa bila baby sekatil dengan ibu , susah nak angkat melainkan ibu dah boleh duduk bersila kat katil . lagi pun senang sebab saya bf sambil duduk . baby tak nak bf sambil baring

ini pendapat personal saya je..jangan marah ye..for the first 6 month baby banyak nak tido ngan mommy die sebab dah terbiasa dengan hangat badan mommy die selama 9 bulan tu.jadi awal2 ni tak perlu baby coat.but if u insist n already have the budget then go for it..! 😊

5y ago

Haha, sama mcm baby sy..xnak tido jaoh dr sy..awal2 dlm pantang still okay, tp skrg, lepas bf dye n dye ttido, sy pegi buat keje skejap je terus tbangun..x sampai stgah jam 😴

Beli baby nest mahal2 last2 anak nak tidur sekatil dengan ibu ayah dia 😂 baby nest simpan untuk anak yang akan datang 😂

sy guna baby mattress je, tapi baby xsuka sangat tido atas tilam dia. dia lagi suka tido sebelah sy. hahaha.

beli apebenda pun tuk dia still nak tido atas tilam ngan mak ayah dia jugak..hhu😅

Baby mattress. Kejap ja tido pakai tu. Baby lbh suka tdur setilam

i use baby mattress for my baby girl bcoz she bf

i have all... but use only 2. #tamaksangatdulu

4y ago

Macam mana sis ajar tidur baby cot? Baru nak belajar. First baby hehe

baby mattress..

Baby mattress