Mommy's Dayana, Malaysia

mommy for 1 little princess

About Mommy's Dayana

tak reti guna gigi
anak saudara dah 2 tahun tp smpai skrg xpndai menguyah atau pun gunakan gigi dia masa makan...mcm mana nk btkan dia guna gigi dia utk menguyah?
haritu ada dgr nurse ckp kena ajar tunjuk mcm mana nak kunyah. kunyah depan dia.
kepala baby senget
my baby 3 month,kepala my baby agak berat sebelah kanan atau senget ke kanan...mcm mna nk atasi masalah ni?
VIP Member
Same, baby sy pn 3 month. Dri lahir senget ke kanan je. Klau tidur mmg kne ubah posisi kpala dia. Tp nti umo 5/6 bulan boleh bulat smula.
baby mata berair
my baby 3 month,hari ni i notice mata my baby sebelah kanan asyik keluar air sedangkan dia xde menangis pun?kenapa ya?
Same goes to my baby. 3 month jgk.
yellow liquid
this morning masa mandikan my baby,i notice ada tompok kuning mcm cecair apa tah dekat pampers my baby...it's normal,my baby fully bf
For me it's normal.. Kdg2 dy terkincit. Klu rasa meragukan baik u refer ur docter
travel with baby
terpaksa bawa baby travel long distance 8 hours...baby baru 5 month,apa yg perlu saya sediakan?
Mcm sy pun sejak baby 2 bulan terpaksa ulang alik kedah johor (9 jam), sepanjang perjalanan yg paling penting diapers dia kena spare byk dlm 1 beg, sedia baju utk tukar di rnr, toys yg kecil2 utk elak
..more
period lepas bersalin
selalunya,bila period dtg balik lepas bersalin?klau fully bf period teratur ke x?
VIP Member
Kalau saya lepas 40 hari terus period..bergantung pada orang jgk
Depends on body sis .. ada org lpas 3 bulan.. ada 6 bulan keatas.. paling lambat setahun lebih
6bulan ke ats..kalau tindak blas tubuh cepat..kalau sy..dlm 10bulan nk dekat 1thun bru period datang semula...
Sy lepas bsalin ank 2nd . Setahun 2bulan tak period. Tiba2 dpt tau preggy ank 3rd pulak .. Lepas bsalin anak 3rd .. Dah 7bulan tak mai period lepas hbes darah nifas .. Doc kate .. Protection utk full
..more
klu sya sis sebulan lepas bersalin terus period...dr ank pertama smpi ank no.5..subur sgt..skg tgh mgndung ank ke 6..😂😂😂😂