Schafiqah Gadjet, Malaysia

Mommy of Sufi Solihin

About Schafiqah Gadjet

Kulit kepala berkeping & menggerutu

Normal ke lepas cukur kepala bayi tiba-tiba esoknya till now kulit kepala dia kemerahan, berkeping & menggerutu semacam?..u gais ada sudgestion tak better letak apa..like sapu olive oil, bedak agnesia
..read
Sapu je baby oil
Sama n baby saya..saya sapu minyak jerslin.. Alhamdulillah..da bersih.. Rajin sapu minyak..nt dia tanggal..
Basuh bersih²...lap kering2...sapu olive oil
I letak minyak baby je, then sapu lembut2 bersihkan.
Org tua cakap letak bedak sejuk...tp yg betul bedak sejuk la yg ketul2..insyaAllah xde merah2.

Tiba-tiba menangis?

normal ke baby tengah tido tu tiba2 terjaga terus merengek..mcm dia kena mimpi ngeri? dah 3bulan ni baru start gini.(maklum la anak first..😂) mohon pencerahan sbb dia nangis tomey ngat2😍🤦..hhu
normal sis...kadang2x baby memang cmtu...tp kalo dia nangis kena pujuk cepat2x...penah bace kt mana sy tak ingat,jgn bagi baby nangis lama2x
sama,tepuk2 skit tido balik la

Masalah kulat susu dekat mulut baby

salam mommys nak tanya..macamana cara nak hilangkan kulat susu dalam mulut baby? ade kesan buruk atau lebih kurang sama dengan mata ikan yg kita kena tu ke? atau nanti dia hilang sendiri? mohon penje
..read
kalau bby ada kulat susu kat lidah, mom ambik sapu tangan yg lembut basahkan. balut d jari telunjuk then masukan di mulut bby..mom lap² kat lidah & gusi. klu kulat susu byk kat lidah bby xnak menyusu.
..more