position of sleep during 32 weeks

what is the best position to sleep during 32 weeks and more ? -doubtful mom

46 Balas

saya selalu tidur mngiring ke kanan,, kalau saya mngiring ke kiri,, rasa x selesa,, ok ke kalau saya selalu mngiring ke kanan,, saya cuba mngiring ke kiri ttp tidak selesa

2y ago

Saya pun sama kadang kekiri lebih selesa , kadang kanan pulak . Aishhh sabar jela baby gegerak dalam tu 😅

islam ajar mengiring ke kanan, sbb jantung kita di sebelah kiri. kalau mengiring ke kiri jantung akan terhimpit. tp mat saleh ajar mengiring ke kiri.

2y ago

sama lah ..Sy PON selesa ke kiri.🤭🤭 kalau belah kanan rasa masa senak perut,

sy dri awal sampai 31w mengiring kanan je sampai sakit tulang ekor punggung wlpon dh lapik bantal. otw ke 32w bru boleh ke kiri tu pon skejap jd la rasa lega sikit tulang ekor😅,tp baby asyik kick rusuk pulak masa mengiring tngh tido,risau pulak baby tak selesa ke apa ye?sblm ni mengiring kanan bkn main dia diam tido jgk

2y ago

Sama. Bila dia kick rusuk rase xselesa kan. Asyik tersedar je tdo

Mengiring ke kiri Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

2y ago

boleh i join..i tekan link tak boleh masuk

Kalau I, I akan tidur mengiring ke kiri. Sbb time 28 weeks, baby songsang. Dr advice untuk tidur ke kiri. Skg dah 32 weeks, alhamdulillah baby dah ok. Its up to you, macam mana you selesa. Janji, you can get enough sleep. Enough sleep penting tau ❤️ take care!

tido mengereng.. but now 32 week tak boleh tido malam.. almost every night and 1 badan gatal2..

2y ago

Samaa

sy selesa terlentang . terlentang pun sekejap sahaja utk hilangkn lenguh2 . lepastu mengiring . kiri or kanan .

Mengiring. Sy dl Mengiring kanan sbb baby berat ke kanan. Masa bersalin pn baby g berat ke kanan sampai nurse kena tolak dia bg duk tgh2 utk sy teran 🤣🤣🤣 Suka nau dia park kt kanan tu.

sy ikut selesa badan kadang telentang kiri kanan sy tidur kalu dah lama mengiring sy kalih la.. kire buas la masa tidur ada yg macam sy

mengiring kiri sebab baby suka dok belah kanan sampai terasa baby terhimpit😅 kalau rasa dah okay baru tukar kanan

2y ago

sama, mengiring kiri sebab kalau mengiring kanan asyik terasa baby gerak gerak sampai naik geli and bila scan pun boy jugak. kebetulan kot ek. hehe