Milk During Pregnancy

What is the best powdered milk to be consume during pregnancy?

18 Balas

I drank anmum all this while, and i gain alot weight. Doctor advise to change milk. So need advise which would be the best for baby?

organic goat milk . salic goat. i have intolerance with cow milk. especially casien 1. if i drink it my baby got colic.

Enfamama chocolate flavor.. Sedap😋 sebelum tu try similac, tapi muntah seharian. Maybe similac tak serasi utk saya kot.

enfamama.. i try anmum tp anmum rasa semacam haha. mybe i je kot rasa mcm tu. then tukar enfamama okay, n rasa pun sedap. low fat.

4y ago

Sama sis. Anmum x lalu nk minum sbb bau dia. Skrg ni Enfamama plak.. Mgkin hidung ms pregnant kot 😅😁

I consume fernleaf for family. Also fresh milk blend with dates. Try similac mum but cannot tolerate and vomit.

sy minum anmum je..sebab doctor sarankan minum tu ok..tinggi asam folat katanya baik buat baby

2y ago

Week ke brp dh boleh consume ya sis?

Sya try enfamama sedap yg paling kentara saya senang membuang hehe

4y ago

Vanilla sedap eh? Sbb minum yg coklat ni mcm nak muntah kalo da sejuk. Bau pun mcm hanyir. Ke sbb sindrom pregnant? 😅

saya minum low fat punya susu sebab susu pregnant manis..saya ada kencing manis

Sy mnum low fat jgk..alhamdulillah tulang baby kuat

Sy minum dutch lady coklat. Hehehe boleh ke eh?