🍜 Cara Masakan Mi Segera Anda!

🤤🤤 Wah, terliur pula tengok gambar ni! Kalau Min masak mi segera selalu yang B jela heheh... Mommies yang mana satu? Ada tak ala-ala chef?

🍜 Cara Masakan Mi Segera Anda!
56 Balas

A. biasa2 jer - saya akan choose A ni masa husben pergi kerja bila teringin sgt mkn mee segera.. smbil mkn mee segera duk pk menu apa nk msk tuk dinner C. ala2 chef - akan jd C ni bila husben ada dkt rumah🤣🤣🤣✌🏻sbb husben dia suke mcm2 ada dlm mee segera.. dia kata nk nmpk meriah sm mcm dkt paket mee segera..aci tak macam tu katanya..🤣🤣🤣🤣macam2 ado..nyum2.. so yummy😋🤤

Sejak mengandung buat megi guna air panas saja 😂 bukan malas tp sebab xske makan yg masak atas api..kalau utk husband saya memang akan masak atas api terus xkisah megi ke ramen korea ke janji kena atas api.

A - bila dah terlalu lapar or nak cepat B - bila rasa nak advance sikit walau hakikatnye malas 😂 C - bila kerajinan tu datang bagaikan tsunami macam2 nak diletak nye. Siap letak cheese ala2 korea🤣

c tapi suami yg masak sbb dia mmg tkg masak dan itu pun kalau kat kedai makan kami .hehehehe alhamdulillah . kalau kat rumah A je kami makan😂😂

B, tumis bawang putih + cili masukkan air, mendidih, masukkan perencah, masukkan telur, masukkan sawi, kemudian mi yg telah dituskan awal. 🍜

Biasa² je, tpi sedap 😋, mee Maggi campur telur, letak daun sawi, silap² boleh mkan 2 bungkus🤭🤭

B biasanya ada tambah² bahan lain cth mcm telur atau hotdog buat kasi tambah sikit bahan

Hurmm.. Klu tengok gambar mcm teda dlm list. Mungkin kurang lg dari "biasa2 jer" 😅

tngok Peti dulu kalau ada yg boleh dicampur yg mcm alah2 chef lah heheheheh

sejak pregnant ni tekak xde rase nak makan maggi pun