Mi segera selamat

Salam , ada tak kat sini tahu mi segera selamat? Maksudnya bagaimana utk makan mi segera dengan selamat semasa mengandung ? 🥲🥲 #cubanasib

11 Balas

Hi sis! Kalau tgk gambar ni, noodle je boleh tapi instant noodle tu yg tak boleh. Instant noodle tu yg maggi semua tu la. Sebab perencah dia tak elok. Kalau saya rasa macam nak makan sangat kan, saya beli mi kering je. Banyak je brands contohnya Vit’s/ cintan. Then saya buat kuah sendiri. Buat kuah tomyam sendiri, letak la sayur2, then masukkan noodles tu. Noodles tu rebus dulu then buang air dia. Kalau nak selamat lagi, cari mi kering brand youmee. Banyak je mi kering yang takde preservatives, msg semua tu. Dekat shopee ada jual

9mo ago

Huhh sedapnya 😭 okay inshaAllah akan cari . Tq sis !

sy makan je sis waktu preggy. tp makan kalau teringin sgt2 laa.. jgn la hari2 maggie😂 makan pun sebungkus je.. buat rasa rasa. kadang2 kalau husb buat maggie sy mintak la dlm 2 3 sudu pastu dah. nak hilangkan rasa teringin tu.. Alhamdulillah anak ok je. dah 6 bulan dah hehe

9mo ago

Okayy tq sis 💗

ada brand mi segera yg maybe sihat sikit dari mi segera biasa, masyimee nama dia. tapi in the end still mi segera juga. maybe kurang additive etc kut saya pun tak sure. makan mi segera selamat je sis mengandung ke tak pun. cuma tak sihat. makan sikit2, sebulan sekali okay lah

9mo ago

Tqsm ! Nanti nk try cari inshaAllah 😊😊

mi segera,tak mengandung pon tak elok makan..tapi,kalau rasa nak makan...go on ..bukan kita makan hari² pon...its ok sis..kalau tak nak rasa bersalah,letak la ayam,udang,sayur semua tu 😅😅

9mo ago

Tulah.. tp teringin.. okay2 tq so much🫶🏻

Mi segera memang mknn tak sihat tak kira mngandung atau tak.. tpi kalau preggy rasa nak mkn, mkn ja la yg pntg sis mkn juga mknn yg ada khasiat kalau tak kesian baby tak dpt apa2 nutrisi dari sis…

9mo ago

Baiklah.. tq so much sis 💗

sy mkn je . tiap bln mesti makan . kari laa , tomyam , mggie pedas giler tu . alhamdulillah anak lahir smua okay .

memg x ssuai pun sis.. tp klu kdg2 stakat nk lepaskn tringin tu should be fine.. jgn lah smpi hri2..

9mo ago

Okay baik. Tq for reminder 😊

saya makan je awak.. tapi me tu saya tapis dulu.. buang air rebusan dia.. guna air baru..

9mo ago

Ooh i see.. okayyy tqq 🤍

haha makan jela sis sikit2. tak pregnant pun instant food mmg tak pernah sihat pun

9mo ago

Mencari alasan kukuh utk bg kt husband hahah.. okay baik. Tq sis 🤭

Klu teringin mkn je… tapi berpada² jgn mkn selalu… ☺️

9mo ago

Baiklah.. hehe.. tq sis 🤍