Sampai umur berapakah kanak-kanak akan tantrum?

Voice your Opinion
2 tahun
3 tahun
4 tahun
5 tahun ke atas

656 respon

7 Balas

anak saya si abg 3 tahun try2 utk cuba tantrum sbb nmpk org lain buat...tpi x dilayan...dia terus x jdi tantrum...sebab time dia cuba nk tantrum saya bgithu sebab kenapa xboleh beli apa yg dia nak tu..dan dia thu rules saya 1barang sahaja dan kalau saya kata mahal dia akan letak semula cari benda lain...tpi tu lar dia nk try tantrum...xlayan dan tenang saya biar dgn dia punya emosi..saya pesan dah okey,xcry nanti mama hug ya...pastu xsemoat dia tantrum teruk..elok jadi okey semula emosi dia dan mula scan pegang brg yg asalnya dia nk...dan utk si adik 1tahun 7bulan boleh tahan tantrum dia..tpi macam biasa saya senyap tenang,dan x layan tantrum dia dan dukung peluk dia..

tak pasti..sbb la ni umur dia 3 tahun baru belajar.tantarum.lepas tgk ada rakan sebaya nya tantarum jadi dia try n error😅😅😅

belum tahu lagi sampai bila dia akan tantrum, setakat umur 2 tahun 10 bulan ni (umur sekarang), ada masanya dia masih tantrum

Start 2 tahun dan sekarang akan tantrum bila tak dapat sesuatu barang

start 2tahun

tak pasti

2y