TTC dan bela kucing

Hi ttcian semua, pernah dengar tak pasal kalau bela kucing susah nak pregnant? Apa kaitan dengan ttc ye? Sebab sy 2tahun ttc and bela 2 ekor kucing. Just tertanya2 je apa sains disebalik mitos tu, sebab ada org cakap macam tu kat saya.

8 Balas

Hi, bg sy tkde masalah or tkde kaitan sbnrny.. Sbb sy bela 4ekor kucing, sebelum ni sy sorang pejuang 2garis n pernah gugur kembar sblum nie.. Actually sy faham perasaan terutamany bg sorang wanita bila dipersoalkan ttg ank.. Ap yg sy lakukn slps situasi sy amek keputusan on hold kejayan sy utk jd suri rumah, pastu take time pergi honeymoon ngn suami cari masa bersama klu tidak mmg tkde masa sbb keduany sibuk bekje.. Sy ngn suami ada buat check up kesihatan alhamudillah smuany okay.. Sy pergi berurut.. Tp sy sentiasa terapkn dlm hati sy never give up, selalu bebicara ngn suami ap yg sy rasa.. Sy belajar redha setiap yg berlaku mesti ada hikmah.. Allah swt sentiasa mendgr suara hati sehingglah hari ini sy masih tak percaya sy ngn suami bila doc kata sy pregnant. InsyaAllah ngn izinnya akn tiba tepat pada masany sis.. Sis boleh dgr ap org kata jika ada kebaikkn klu sebalikny sis hny mampu dgr n diam sebaiknya.. Awlys think positif n never give up ngn diri sis ngn suami mesti support bersama.. InsyaAllah 😊

2y ago

Sesama sis.. InsyaAllah semoga berkat kesabaran sis ngn suami dapat menghasilkan keindahan dlm kehidupan.. Terima kasih juga sis.. Amin ya rabaa Al Amin 🥰

saya ttc 10 tahun,tahun ke6 sebab sunyi sangat saya bela kucing,dr seekor tiba2 jd 10 ekor,saya tak percaya bela kucing penyebab sukar pregnant,kucing2 tidur sebilik dgn kami,tak ada masalah pun,,malahan level stress kmi berkurang sejak bela kucing,kurang gaduh laki bini,rezeki pn murah,hutang pun sikit2 dapat bayar,tahun ni pula dpt rezeki yg ditunggu2 iaitu pregnant ank pertama,tengah tunggu waktu bersalin je dlm bulan ni,abaikn je mulut2 org

tak pernah dgr pasal susah nak pregnant, tp pernah terbaca artikel kesihatan, najis haiwan boleh buat risiko keguguran.. jadi kalau bela kucing dan ttc, biar suami yg cuci sangkar dan najis kucing tu.. saya dulu hela hedgehog pun mmg biar suami yg cuci bila buat fertility treatment..

takde kaitan pun sis. mitos je semua tu. kucing ni mendatangkan rzeki utk kita. kalau bkn rzeki zuriat, mgkin rezeki dri segi lain. awal tahun ni sy pun ada bela kucing, sebulan kemudian baru ada rezeki pregnant setelah lama menunggu☺️

Takde kaitan pun sis . Tapi sy dulu lepas kahwin lambat lekat . Time bagi makan sy suruh suami usap Kepala kucing tu minta doakan sy pregnant alhamdulillahhh rezeki Allah nk bagi sy tgh pregnant skrg 🥰

2y ago

Alhamdulillah saya pun tgh pregnant 8 bulan dah 😊 sebelum pregnant pun ada pesan kat kucing2 mintak doakan dapat adik heheh

hi..sy pniaga kedai makan dan byk kucing org buang dikedai..sy tetap bagi makan dan jaga..Alhamdulillah sy skrg dh 4w prggy dan 2 tahun bkhwin..kita baik dgn bnatang..bntang doakan kita..

Takda kiatan pun...sy bela kucing 3ekor,ank tu rezeki,kucing pun rezeki ....prcya pd rezeki doa bnyk2

Bela kucing ni xda kaitan la sis,,lagi dpt pahala

2y ago

Alhamdulillah saya dah pregnant, kucing2 doakan.. betul kucing bawak rezeki n pahala. Sentiasa doakan rezeki tak putus untuk kita ☺️