Bela kucing

Hai nak Tanya betul ka orang cakap bela kucing susah megandung n cepat gugur, sy ada bela kucing 1mak4ekor anak. Sebelum ni biasa megandung 2 kali n 2 kali juga gugur, sekrang tengah usaha hamil ,confius nak kena bagi dekat orang ka kucing. 😌#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #pejuang_garisDua#seriusnanya

36 Balas

sis, honestly dulu i tak subur tau. period tak teratur. setiap kali check upt negative. sampai lah i dengar satu ceramah ni, kucing ni bila dia meow kat kita pun dah pahala. cuba usap dia belai dia minta dia doakan kita/ sama sama doa masa belai dia. alhamdulillah sis. tak sampai sebulan lekat. kuasa Allah, kesayangan nabi mungkin. anak saya kalau menangis dari jauh orang dengar macam bunyi kucing tengah main😅 hahahahaha. tapi semua fizikal semua ok. terlalu rapat dengan kucing🤍. cuma nasihat dari nenek kalau baru preg elakkan cuci najis kucing ke apa ke kan, takut alahan tu kotor tu je. dengan kucing insyaAllah takde apa. janji niat ikhlas.

3y ago

kan, alhamdulillah. saya baru sorang baby😆

Kucing ni pun salah satu pembawa rezeki sebenarnya , takda istilah pun bela kucing takleh memgandung , tu semua kerja Allah . Cuma jangan uruskan dia punya taik je . Macam saya dari sebelum ngandung lagi bela kucing sampai kandungan dah besar tapi akhirnya terpaksa bagi kat orang sebab bulu luruh banyak . Tak boleh nak bela sebab nak ada anak kecik , jadi buat sementara waktu terpaksa lepas untuk kesihatan anak , dah besar sikit anak tu boleh la nak bela balik. Terpulang atas masing masing .

3y ago

Insyaallah semoga ada rezeki awak lepasni , jangan berhenti berdoa dan selalu bersangka baik dengan Allah ❤️

syirik 😂 Yang bagi anak, rezeki, ajal tu semua kerja tuhan.. Bela kucing ni bagus, binatang ni berzikir sentiasa, bukan macam kita manusia ni. cuma kita ni kena bijak. jaga kebersihan diri dan sekeliling. cari inisiatif, jumpa Dr mintak pandangan, dekatkan diri dengan tuhan dan alim ulama. jangan percaya cakap orang sembarangan, orang tau bercakap ja, betul belum tentu. take care dear, harap suatu hari tuhan kurniakan zuriat sebagai penyeri hidup.

3y ago

baik sis terima kasih atas nasihat ,semoga lepass ni sy ada rezeki zuriat n kandungan kuat ,aminnn

Sis..jangan terlalu percaya semua tu ya..semua tu rezeki..sis bela kucing tu pun rezeki..sis bg dia makan..tempat tinggal..jaga dgn baik..in sha allah, Allah akan balas segala kebaikan sis asbab jaga kucing tu. Berdoa banyak2..segala yg berlaku ada hikmah nya. Allah lebih mengetahui & berserah pada nya. Jangan berhenti usaha, jangan berhenti berharap..semoga yang indah buat sis akan hadir 1 hari nanti. 🤲🏼

3y ago

aminn terima kasih ,doakan smoga lpas ni lekat ngn kuat

Salah tu.. kucing ada pembawa rezeki adik.. Mcm akak mmg x suka kucing, tp feb thn 2019 suami akak mmg beria2 nak bela juga kucing. Tapi Allah Maha Kaya akak mengandung tanpa akak tahu tau. Baby dah msk 26 weeks baru akak tahu, dari mula2 suami bela kucing tu akak dah terus ada rasa sayang sgt.. Pasal isu gugur awak tu, better awak refer doctor pakar. Takda kena mengena dengan isu bela kucing.

3y ago

aamin2 yra

Saya da kahwin 3 tahun,belum ada zuriat masa tu, suami Sy nak bela kucing n beli masa bulan julai tahun ni. Ada je org cakap bela kucing susah nak mengandung tp Sy niat Sy bela kucing, jaga kucing dgn baik, dan Allah akan murah kan rezeki saya. Alhamdulillah bulan okt aritu sy disahkan mengandung. Memang terkejut n tak sangka.

3y ago

semoga sy pon ada rezeki zuriat, moga dipermudahkan urusan sis aminn

Hi sis. Rasanya mitos je tu sbb saya bela kucing dah 6 tahun lebih. Sekadar cadangan yg maybe sis boleh apply, setiap kali sis bagi diorg makan ataupun bagi stray cats makan, cakap dgn kucing2 tu utk doakan sis supaya Allah kurniakan rezeki utk sis dapatkan zuriat. InsyaAllah. Semoga ada rezeki buat sis dan pasangan ya 🥰

3y ago

baikj sis terima kasih atas cadangan, btul apa sis ckp tu, sbb masa sy lepas kahwin tu ada cakp ngn kucing doakan sy mgdung, jdi walupun tak gugur.. aminnnn semoga ada rezeki zuriat untuk sy lagi lepas ni .moga urusan sis juga dipermudahkan

Saya pun terfikir benda sama sebab tgh ttc dah 2 tahun n ada bela 2 ekor kucing.. sy penah gugur sekali. Nak bagi org bela, tak boleh pisah pulak ngan kucing kesayangan yg teman kita time sedih kalau upt negative 😢 lepas baca komen2 sini rasa lega dan bersyukur.. Allah bagi rezeki buat pahala dengan bela kucing🥰

3y ago

itu la confius kdng tu orng tua pon ada cakp, nk bgy dekat orang sayang. ..doakan sy semoga ada rezeki lagi lepas ni, semoga sis pon akan ada rezeki zuriat nanty, aminnnnn

Hi , saya bela kucing okay je . Cuma kalau mengandung jangan bersihkan taik dia . Minta suami yg bersihkan taik kucing kalau awk mengandung . sekarang sy dh 30 minggu . Cuba start dari sekarang makan asid folic untuk kuatkan rahim. mana tau rezeki dapat baby lagi . makan asid folic sampai buka buku pink .

3y ago

baikk sis terima kasih ,doakan sy semoga lepas ni ada rezeki lagy n kandungan kuat ,semoga urusan sis dipermudakannn

sblm preggy sy ade kutip 2 ekor anak kucing (sepasang), xlame lepas tu sy preggy.. mase bg kucing mkn sy selalu ckp ngn kucing, "doa² kan la mama dpt baby ye..." alhamdulillah, lepas anak 1st 7 tahun baru sy preggy lg.. rase mcm dpt anak 1st die punye seronoknye tu.. 😁 skrg da 3 bulan lebih..

3y ago

baikk sis, doakan sy semoga ada rezeki lagy n kandungan kuat, semoga dipermudahkan urusan awak