Baby Carrier perlu ke?

Tolong nak tanya, untuk baby carrier ni perlu ke? Ada kata perlu untuk pergi kk sebab kk sini tak boleh bawa stroller. Ada kata tak perlu. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

Baby Carrier perlu ke?
15 Balas

klau sy g kk sy dukung je😂sado tgn sekali skala. carrier sy jenis renyah nk msukkan bby dlm tu. boleh msukkan sendiri tp lgi senang kne suami tlg adjust skali.klau g jln baru sy pkai carrier. tp sy xpakai,suami yg pakai bawak bby. sbb sy jenis gelabah sikit. tu mcm kt kk nnti nk cucuk kne ada posisi lagi,tu belum nk trkucil, nk nyusukan , nk bukak bju bby timbang berat smua. payah nk klua msuk klua masuk.ikut pada kselesaan puan dan jenis carrier . ikut jugak pada berat bby..kalau ok angkt skejap..sy kalau g kk mmg awal2 pagi. biasa no 1-3 giliran. boleh setel awal. takde la nk kendong bby lama2 tunggu giliran

macam sy dlu sy guna baby carrier lg senang..sbb takut nnti xde tmpt duduk smntra tggu q jadi xdela penat sgt dukung anak bile ada bby carrier...kalau dukung biasa nnti cpt rs lenguh nak pegang bby dan satu lg takut baby trlepas ms nk amik buku atau g register ke..bila guna baby carrier baby dkt situ je hanging takde rs takut terlepas baby dr peluk or pegang.... jd the best way guna baby carrier..tp tgk jenis baby carrier .sy suke jnis yg ada ampu dkt bwh punggung baby..tu blh guna pelbagai cara..pape pn depends pd individu ikut keselesaan semasa menguruskan baby

sebenarnya ikut keselesaan ibu sendiri, macam saya mula2 tak pakai, tapi susah pula nak angkat bag lagi, get ready buku lagi.. baby lagi.. lepastu saya guna carrier maximananacarrier khas untuk 3 bulan ke atas.ha lagi mudah bagi saya bila guna carrier, tangan saya bebas lenguh, anak pun tidur lama sementara tunggu number naik.. nak keluar masuk buku dalam bag pun senang

1y ago

haha kalau kat shopee type je nana maxima.. tapi memang sangat2 selesa,anak saya boleh tidur sangat lama dalam carrier, badan saya pun selesa..🤗 kalau dapar direct dengan hq lagi elok sebab ada warranty

Saya rasa ikut preference masing masing. Mungkin kk tu tak kasi bawak stroller sebab ruang sempit. If that’s the case, then awak kena beli lah baby carrier. Tapi saya lebih suka stroller sebab sakit belakang sebenarnya nak dukung budak ni. Stroller lagi senang, tolak je. Pastu bahagian bawah stroller pun boleh simpan botol, lampin semua tu. Senang.

Hi, pada pendapat saya ikut keselesaan Puan. Macam mana Puan akan uruskan anak nanti. Plus, Puan sahaja yang tahu situasi dan environment KK yang Puan pergi. Titikberatkan kesenangan dan keselesaan Puan.

Pegi kk dukung aje senang.. sbb nnti dh smpai kk nk duduk tggu giliran nk bukak nk pakai lah.. nak checkup anak nk kna usung carriernya..tp kalau awak rasa selesa, blh je pakai.. tp kalau mall ye perlu..

Ikut kemampuan dan keselesaan ibu la.. mcm sy ada mslh tulang belakang.. x sesuai nak pakai baby carrier ni, jd staf kk tau kalau sy tolak baby pakai stroller. Kena fhm situasi kita sama la..

kalau utk newborn belum perlu lagi. sbb tulang bby still lembut utk letak kan carrier yg mcm nii. so x sesuai. tapi mcm sye x guna pon carrier nii. byk guna stroller.

sy dukung je awak. sekarang baby dh usia setahun 7bulan pon pergi kk xguna carrier ataupon stroller. kecuali keluar jalan2 tu baru sy guna

Dukung ja senang,sbb nnt nurse nak cek bby.senang xpayah bawa bnyak benda.just bawa beg dengan bby saja