Fakta atau mitos?

Tk boleh pkai tuala lma2 kt bdan nnti baby trlilit tli pusat dn tk bole mndi lbih pkul 5 ptg?😅

26 Balas

Mak mertua saya pun cakap benda sama😂mengarut je orang tua tua punya pantang larang, merapu gila dengar😂btw, anak saya baru lahir tahun ni Alhamdulillah takde pape pun🤗saya suka pakai atas kepala kat lilit² 'katanya, jangan pakai towel atas kepala, nanti anak tali pusat terbelit'🙄banyak kali ulang² cakap benda sama bila tengok saya pakai camtu, saya buat bodoh je saya pakai jugak. Bagi saya, langsung tak masuk akal. Malas nak bahas pape, saya senyum je bila dia ulang² cakap. Kepercayaan pelik² jatuh kepada syirik, sebab percaya benda yang pelik².

mitos,karut,tahyul & yang sama waktu dengannya.. salah satu punca baby terbelit tali pusat bila kandungan air ketuban yang melebihi dari paras normal. sape yg keje shift balik lewat mlm tu takkan terus tido, mesti la mandi dulu kan. bleh pulak tido dgn badan kotor

first time dengar ni hahahahhaha kelakarnya 😂 tapi mandi nak dekat senja maybe lah memang tak elok sebab cuaca dah nak beralih sejuk kan, sesetengah orang kan tak tahan

Tk penah dgar pun 😂 saya dri anak first selalu pakai towel time hujung2 nak dkt due , sbb senang nak ulang alik tandas , kalau tak towel kain tu je

Alamak. Macam Mitos je. Yang kedua Tu mungkin sebab kalau Mandi lewat petang tak bagus Dah nak senja Kan. Takut mudah diganggu😊

Mitos. Makin nk dekat due, makin rasa bahang even dh buka 2 kipas dengan speed yg sama. Mandi jela dpt sejukkn bdn sikit.

dengar saja.. maksud nya lepas mandi terus salin pakai baju,xsopan plk bertuala lama2

Mmg mitos tpi owg dulu2 ckp ada kala btul jgk.. 😆cma nk cya or tak tu jew✌🏻

Sy mase mngandung slalu mandi tgh malam

Please dont believe such crap.