Bulu mata baby panjang

Orang kata letak susu bdan dkt bulu mata baby jadi panjang bulu matanya. Betol ke? Fakta ke mitos?

22 Balas

Mgkin ada btul jgk sis.. Tp sy x prna try la sbb 4 org ank sy, semua bulu mata pnjng sjak lahir.. Ikut suami hehe.. Kening tebal, bulu mata pnjang, rambut teb dn lurus semulajdi😊 sy plak dh la rmbut nipis, kening nipis, bulu mata pendek😌 sedih btul😆😆

5y ago

Tula.. mcm nk try sapu2 time dia tdo tu huhu

Klu psl ltk susu bdn kt bulu mata untk bulu mta pnjg xprnh lak dgr .. tp klu bab bby ad taik mata byk.. ltk susu bdn kt mata untk elokkn mta bby ad la 😅

5y ago

Haah.. sbb tu klu bole BF je bby spye bby dpt byk khasiat ☺️

xtau la ,tp tgk baka jgk kot 😂😂 sy gn hubby pesen bulu mta pnjg ,mai kt ank lg pnjg ,klau skli tgk mcm gegel da even boboy 😅

Kalau abang saya pulak, potong bulu mata anak dia semasa baby, bila membesar bulu mata panjang dan lentik. Saya tak try lg kat baby saya.

5y ago

Betul sis. Anak dia lena je tido lepas potong bulu mata 😂

Yup... Bulu mata anak sy pjg gile sbb buat camni.. Letak kt bulu mata sndiri pon jadi quite long n thick. Cube dulu baru taw❤️

5y ago

Cmna cara sis letak? Pkai cotton bud ke cmna? Sbb tkut ssu kna kt skin dia tkut ruam plk huhu

Sa da cuba ank perempuan lahir terus hri2 sapu air susu x panjang sis cuma lebat Dan cantik warna dia😊😊

Mitos😅 Anak sya bulu mata pjg masa lahir terus boleh nmpk kening & blu matanya.. Takdanya letak apa2😅

5y ago

Pandai2 je cakap mitos sebab anak dia lahir memang bulu mata panjang. Dia tak penah buat tapi dah cakap perkara tu mitos.

betul la kot sebb dua2 anak saya bulu mata lentik padahal mak ayah bulu mata biasa2 je 🤭

5y ago

sis titikkan je dekat bulu mata baby dan kening rajin buat hari2

Yeke? First time dengar 😲. Kalau tau awal dulu saya dah buat.

Fakta, sy dh cuba..tp xdelah pjg mcm blu lain.kan.haha..pjg so nice

5y ago

Hahaha