Ibu, perkara yang buat anda tidak mahu jadi suri rumah? Kongsikan ya!
Voice your Opinion
Kebosanan
Desakan keluarga/mertua
Kekangan kewangan
Bebanan pinjaman pendidikan
Suami tidak beri nafkah

5611 respon

35 Balas

My mom duk kata jadi supermom dimana bekerja sambil jaga anak sekali. Masa awal2 tu kerja, lepas anak dah 3 tahun sis berhenti & fulltime housewife. Untuk sis, sis tak boleh nak focus dengan rumah tangga sangat if dah bekerja. Sebab badan dah letih, nak bagi attention kat anak, lagi husband nak attention & nak sis senyum selalu. Bila waktu kerja sis muka stress je husband kata 😅. Alhamdulillah…setiap orang lain2, all mommies are supermom either working or fulltime housewife

sebelum kahwin saya memang berkerja gov tapi selepas kahwin saya pilih jadi surirumah sepenuhmasa sebab kerja saya selalu kena keluar daerah. kadang2 sampai 3minggu keluar..seminggu ja kerja di office.

Sebenarnya suka je jd suri rumah... Tapi ada hutang yg perlu dilunaskan dan nak juga ada simpanan sendiri, jadi saya buat kerja freelance 😊

If I’ve a choice I would choose to be a full time house wife because I enjoy to be with my kids all the time.

8thn dh hidup dibiayai.. Klu la ada duit sdiri.. Berbelanja apa pun rs syok.. Bila pkai duit suami.. Byk kena timbang2 dlu.. Huhu...

Sy mmg dr dulu bekerja dr rumah tp sbb duk dgn mertua, die nmpk mcm sy ni buat perabih duit ank die je pdhal sy pkai duit sy sndiri

Rasanya nak blk kerja,now bosan duduk rumah,anak2 dah besar semua tak duduk sama parent,hanya tinggal sibongsu yg sekolah

Saya pilih jadi suri rumah sebab nak jaga anak. Rasa seronok tengok anak besar depan mata🥰

Now I'm housewife n I'm happy with my decision. Just start on December

Pressure from mom, but at the same time takut pekerjaan suami terjejas dengan covid ni..