Ibu, perkara yang buat anda tidak mahu jadi suri rumah? Kongsikan ya!
Voice your Opinion
Kebosanan
Desakan keluarga/mertua
Kekangan kewangan
Bebanan pinjaman pendidikan
Suami tidak beri nafkah

5618 respon

35 Balas

Saya suka buat keja rumah..smbil saya melihat anak2 mmbesar depan mata sya

Keperluan kewangan itu ada cumaaaaaa hmmmmmm bsyukurlah ?

sara hidup skng da makin tinggi. tk boleh suami shj yg bekerja.

5y ago

sy tk pasti kenapa dlm berita dan surat khabar boleh ckp yg hrge brg semakin turun. tp hakikatnya, lebih 80% hrga brg asas semakin menaik. jadi sebelum pergi beli brg dapur, mesti sy akn senaraikan siap2 brg yg perlu dibeli sahaja beserta bajet harga. belum lg kira hrge taska kalau dua2 ibu bapa bekerja sekali. sy tk rasa gaji rm3k bekerja di KL/ Selangor tu ckup utk sebuah keluarga hanya untuk mendapatkan keperluan asas sahaja. ni belum kira nk beli rumah. fuh. mmg sara hidup mkin tinggi skrg. ?

masalah kewangan. saya banyak hutang yg suami pun xmahu byrkan

Takde. Proud Full time house wife here!??

Jika saya berkerja saya dapat membantu keluarga

Utk suami n ank sggup berkorban apa sahaja..

Bebanan Kewangan dan pinjam an pendidikan

Nak bayar ptptn sambil2 tu bleh tlg suami

Nak cari the best school for my kidsss