Period delay 9 hari

Test OPK ada double line pekat. Tp test UPT negative. Harini terasa breast sakit. 2 minggu sebelum ni nipple. Setiap hari check UPT tp negative. Period semua normal sebelum & selepas kahwin. Semua on time, kalau lanbat pun sehari dua je. Ni dah seminggu. Minggu sebelum period check ada mcm samar. Harini test, terus takde. Org kata beli dip&tell, dah try pun negative. Nak kena buat apa ye ?

7 Balas

skrg ini sy sma mcm sis sblum tarikh period nk dtg sy upt mcm samar² tpi smpi hri ini haid xdtg². Period sy memg akan dtg stiap bulan cuma jenis period berpanjagan shje. sy dh bnyk kli try buat upt still negative sepnjang blum dtg haid ne sy kurang sht, sakit payudara bila bgun tdor bdn sakit² n mual² pling tk suka hidu bau tumis makanan confom muntah²

1y ago

Iya. Kemungkinan kena pegi check

Baru subur kot tu…. Hormon mmg camtu xleh nak predict. Kalau opk pekat upt negative means baru nak subur tu. and InsyaAllah lepas 2w nnt sama ade period akan turun or pregnant.

if nak kepastian buat Beta HCG.. boleh confirmkan pregnant @ tak ~ settle masalah.. goodluck! semoga rezeki awak & suami

1y ago

amik darah je awak.. results dia biasa kena tggu laa, kalau klinik hantar laju pegi lab.. sehari 2 dah dpt result ~ saya pernah buat dulu, cost dlm 75.. tapi ada klinik yg murah jugak 50-70 mcm tu range harga.. klinik biasa pun selalu ada jugak, apa2 pun cuba hubungi klinik d kawasan awak..

wait & see. kalau sampai sebulan lebih tak period jgk boleh pergi klinik, buat tvs. mungkin masalah hormon

Buat opk dah jumpa hari subur ke? Sekarang dpo berapa?

pegi clicic scan sis. bt tvs.

tu baru nak subur tu