Pengalaman positif upt then negatif

Hi semua. Korang pernah tak try upt then positif. 2 upt berturut positif on the spot tp 1 line kabur2. Then esoknya test lagi tp negative. Buat 2-3 test pun negative. Kenapa ya? Firstly agak terkejut 2 test pertama tu double line setelah hampir 4 tahun test tak pernah double line sekali pun. Tp sedih bila keesokannya test balik tp negative je 😪 ada tak pengalaman macam saya?

5 Balas

Kadang2 ada upt yg kurang sensitive. Try beli yg clear blue n test pada awal pagi sebelum makan apa2. Kalau nak lebih tepat pergi klinik utk kepastian

3y ago

Terima kasih sis. Doakan saya ada rezeki kali ni. Sujud syukur saya lepas pertama kali setelah hampir 4 tahun kahwin, setelah macam2 usaha, 1st time upt double line. Sampai 2 upt saya buat double line on the spot. Cuma sedih esoknya test lagi 4 upt semua 1 line je 😪

jangan sedih sis. teruskan berusaha ya.. upt tu seeloknya jgn try hari2. try seminggu selepas sis try kali pertama. n test masa urine pertama waktu pagi ya..

3y ago

haha kann faham sangat perasaan excited tu!! sama lah saya masa 1st time dulu. takpe, jaga diri, jaga makan ya. minggu depan boleh try lagi. dah week ke 8 ke 7 ke nnti boleh gi klinik

hi sis, mcm mana ya keadaan sis skrg? sbb sy alami situasi yg sama, 2 hari test positif, hari ketiga dh negatif

sy pn sme sis..prmulaan memg mcm tu

Saya pon sama 😣😪