Sedih sangat hati ni, makin makan hati

Teruk sangat ke saya sebagai ibu bg anak minum susu fm kdg campur susu bdn.. Susu bdn saya tibe2 kurang sgt sdangkn sebelum tu byk melimpah2, sebab kn kurang tu saya campur kn dgn susu formula.. Saya da usaha mcm2 utk tmbah susu tetap juga kurang.. Saya sampai terfikir teruk sgt ke saya sebagai ibu, sebab mertua selalu banding dengan menantu sorg lagi.. Ckp yg cucu dia tu tak nak minum susu formula, nak susu badan je.. Ckp menantu dia tu bg full susu badan xde campur2.. Lepastu ckp cucu dia tu besar da, tembam.. Cucu dia tu da berapa bulan da 6bln... Anak saya baru berapa hari lahir... Sedih sgt saya rase.. Sdgkan skrg ank saya berat da makin naik.. Tp mertua tetap dgn banding2kn..

26 Balas

Takpe sis, takda masalah. Lain orang lain2 ujiannya. Adik saya dulu kecik2 takda susu, mak bancuh air beras campur gula je. Hidup je sampai skrg. Tapi jangan ikut la, selagi ada susu, walaupun susu fm, bagi je. Teringat kes kt fb pasal baby makin kurus n cengkung sbb mak dia ingat dia ada susu badan, tapi rupanya takda pun. Nasib baik Allah bantu. Takpe k sis? Mil2 ni memang ada jenis yg pilih kasih. Sedangkan mak sendiri pun ada yg pilih kasih ini kan yg tk sedarah daging. Pegang prinsip “janji baby sihat”. Kawan sy pun takda langsung susu badan, dia bagi susu fm semata. Alhamdulillah makin gebu comel je skrg. Sis kira okay la ada campur susu badan. Nanti senang nak pisah susu badan tu. Semoga baby sihat2 selalu sis ♥️