Sedih sangat hati ni, makin makan hati

Teruk sangat ke saya sebagai ibu bg anak minum susu fm kdg campur susu bdn.. Susu bdn saya tibe2 kurang sgt sdangkn sebelum tu byk melimpah2, sebab kn kurang tu saya campur kn dgn susu formula.. Saya da usaha mcm2 utk tmbah susu tetap juga kurang.. Saya sampai terfikir teruk sgt ke saya sebagai ibu, sebab mertua selalu banding dengan menantu sorg lagi.. Ckp yg cucu dia tu tak nak minum susu formula, nak susu badan je.. Ckp menantu dia tu bg full susu badan xde campur2.. Lepastu ckp cucu dia tu besar da, tembam.. Cucu dia tu da berapa bulan da 6bln... Anak saya baru berapa hari lahir... Sedih sgt saya rase.. Sdgkan skrg ank saya berat da makin naik.. Tp mertua tetap dgn banding2kn..

26 Balas

manusia mane y selalu puas ati ngn manusia lain..ade je y x kena..ade je y nampak.awk x teruk pn..tp org y teruk salahkan org lain..ibu mana y xmau susukan ank..klau dah tawakkal tp Allah x izinkan.awk bt lh ape y awk rasa y terbaik utk ank awk..bg fm x bedosa pn..x salah pun.sekurangnya ade bekup kedua fm tu.bt xtau jelh bt stress je klau d lyn

2y ago

Itu laa sedih sgt rse... Saya klau bole xnk pun bg susu fm... Tp tiba2 susu kurang.. 2minggu slpas ank lahir susu bdn mmg byk... Skli pump 5oz.. Skrg saya da buntu xtau nk buat ape, tiap kli buat susu fm mesti ayat same yg kluar... Sedih rse

awak byk bersabar yaa. jgn layan sgt org toksik ni. diorang ni konon nak kata makan garam dulu dari kita. tuh nak kata mcm2x, janji baby sihat da la awak, lagipun bukan kita yg nak susu kurang ke apa, kita da try macam2x kan. jgn stress sgt okay, lagipun ni anak kita ,lantak la. kita yg jaga , dia tau bandingkan je.

Sy pon mcm sis. Susu badan tk byk. Anak tk puas menyusu. Terpaksa cmpr fm. Mmg rasa sedih sgt, stress pon iye. Tp itulah yg terbaik utk kita n bby. Bdn kita lain2. Ada yg byk susu, ada yg kurang mcm kita. Kita kena rjinkan positif. As long kita dh usaha bg df.

2y ago

Ye sis, saya cuba abaikan tp bila tiap kli buat susu fm utk ank.. Mesti akn kluar bnde yg sama.. Saya jd sedih, tahan air mata mengalir juga.. Citer dkat mak kandung sampai tersedu2 mnges

mertua ambil berat sebenarnya tu..ucap terima kasih kat mak mertua bagi pandangan..dan jelaskan kepada mak kenapa awak terpaksa bagi susu botol..nak lebih mesra tanya mak mertua apa² petua bagi susu badan tu jd banyak..jangan stress² ya dear 💗

kdg2 tu perasaan sis je..biasa la org tua,kdg2 brckp tk fikir. yg penting ank sis sihat..sy ok je..full fm pulk tu..mne2 pg semua tya ank bf ke fm.. sy jwb je dgn bangga..sbb ank sy sihat,syukur alhamdulillah.

semua ibu x sama permasalahan nya sis,jadi sis kena positif saja..xbaik utk sis dan bby kalau sis tertekan,apakn lagi bru lepas bersalin..yg penting sis tahu apa yg terbaik buat sis dan baby yaa...🥰🥰🥰

mcm sy tgh pantang,ank jaundice,ank mix susu badan & susu fm, tgh nk buat susu fm pastu pak mentua ckp alaa bagi susu badan je, rasa down gila, rasa nk buang ja botol yg tgh pegang then lari bawa anak jauh2 huhuhuhu,

2y ago

Anak saya pun ade jaundice, betul.. Sedih sgt rasa... Saya menangis sampai teresak2 sebab da terluka sgt

biasala tu org tua.. sabar la sis . sy anak first minum susu formula. x abis2 kena perli dgn mil. ni anak kedua Alhamdulillah minum susu badan baru dia senyap. xde bahan da nak perli2 😛

sabar ye.. stress pun boleh efek Susu badan. elakkan diri dari mertua pun xpe.. abaikan je benda yg buat sis down. doa banyak².. bila happy baru Susu meriah, Insya-Allah.

sis stress tu..tu yg susu makin kurang....tenang2 kan diri..klau boleh cuba duduk asing..klau tk boleh ... abaikan..tenangkan fikiran...jgn layan....

2y ago

Saya memang pantang kat rumah sendiri... Tapi mak kandung saya dengan mertua datang sini selama saya pantang