tk nak menyusu..

ank sy bby boy 3bln.. mse dlm pntang bg dia susu bdn dan fm.. tp start 2bln ke ats da tknk fm.. bg sy tk mengapa lah sbb sy tk kerja.. tp yg buat sy runsing skang ni bby da mcm tk suka nk susu bdn.. kdg2 smpai paksa sbb tgk dia da kurang menyusu.. bdn pn da tk npk bulat sgt mcm wktu menyusu cmpur aritu.. sy risau ank tk ckup kenyang so nt bdn tkda zat.. n tkot berat makin susut.. knapa ya ank sy jd mcm tu? mak sy slalu ckp susu bdn sy tk sedap sbb tu ank tk suka.. betul ke susu bdn bleh jd sedap n tk sedap utk bby??tlg bntu sy plz.. risau dan buntu skang ni?

4 Balas

Ad nurse pnh ckp jgn bg fm selalu. Sbb fm ni manis. Kalo baby tu dh suka manis nti dy xsuka dh susu ibu. And doktor plk ckp dy akan keliru antara pting btol dgn pting kita. Jd xdgalakkan. Tp kne ajr jgk guna botol. Tp sebaiknya susu perahan. Sy pun cmpur fm ngan susu bdn. Sbb awl2 aritu susu ssh nk kuar. Kesian kt bby lapar. Jd trpaksa bg fm. Tp skrg tgh latih2 bg susu bdn. Kdg2 klo dy mcm marah2 xckup susu bru bg fm. Tp tu doktor pnh ckp jgk, dy mrh bukan sbb xckup susu. Tp dy dh pandai. Dy mrh sbb susu kuar slow. Yg botol laju. Gitu lah 😂

Bila dh cmpur nie mslah kekeliruan puting ibu n botol..Klu dh bnyk mnyusu botol means bby jdi dh keliru kt puting ibu tu kdg2 bby reject ibu Pnya..Maslah sdap xsdap tu xpernah dgr pon..Sb susu ibu penuh berkrim dri susu mna2 dan berkhasiat...

Cuba check gusi dia, ada nmpk tanda2 nk tumbuh gigi x.. Ank sy dulu mcm tu, dia xbrp nk mnyusu masa mula2 dia nk tumbuh gigi, mngkn sbb dia rasa xselesa

Keliru puting kot