Susu fm penyebab kahak

Ank sy skrg batuk berkahak. Selama ni mmg campur bg susu badan + fm. Sejak dia ada kahak ni, sy perhati kahak dia makin byk bila sy bg susu fm. Kalau bg susu badan je, kahak tu berkurang. Adakah mungkin susu fm buatkan ank sy jd makin berkahak?

2 Balas

betul awak. susu fm tu xsesuai dgn baby awak. susu fm ni kena try n error smpi jumpa yg serasi dgn baby awak. anak sy lepas stop susu bdn masa usia dia setahun 2bulan pon sy try 4jenis susu. bru jmpa serasi. stop bukan sbb susu xde tengah pregnant 2nd baby doctor advise aoh stop. 1st try - baby muntah on the sport 2nd try - baby batuk berkahak ( kira tiap2 bulan jugak pergi neb dkt hospital dn klinik ) 3rd try - baby cirit birit 4th try tu susu doctor yg suggest baru okay. tapi agak mhl🫠🫠

1y ago

alahan susu fm ni ada yg detect on the sport dan ada yg detect lambat awak. mcm sy masa baby batuk berkahak bukan awal2 minum terus jadi. dah berpack2 baru jadi awak

Ya, boleh jadi. Itu maknanya FM tu tak sesuai untuk anak.

1y ago

Jawapan saya sama macam sis yang ada komen kat awak. Ada alahan yang detect on the spot, ada yang mengambil masa. Anak saya pun macam tu. Mula mula okay, tapi bila dah pakai separuh tin baru keluar gejala tu. Anak saya tak berkahak, tapi dia cirit birit.