GBS keputihan

ternampak posting ni lalu kat fyp tiktok. terus anxiety risau semua ada. kita dh la ada GBS keputihan pun banyak. sape la yg g buat video ni. buat orang takut je. doa yg baik2 dah la hmm.

GBS keputihan
23 Balas

Saya kena GBS masa hamil, kalau bawah rasa sangat gatal & banyak keputihan, mungkin adalah GBS. Mintak dr check, nanti bila nak bersalin hospital akan cucuk antibiotics pada ibu & anak bila bersalin nanti. Insya Allah tak berbahaya kalau detect awal & salurkan antibiotics

msa sya prgnt dulu tba2 full fyp sya bayi mninggl dlm kndungnlh mcm2 lgi..jdi sya delete tiktok..sbb sya nk sdpkn hti sya tk nk fikir bnda2 mcm tu..smpi lh brsalin sya tk dwld tiktok...bby dh 2 month bru sya dwld blik.. brulh fyp sya full dngn video positif😭

2mo ago

Knnn..sma lh sis. Geram juga rsa. Jdi mls nk buka tiktok. So kbanyakan msa sy skrg tgok tv je bgus.

hai sis...jgn tlampau risau dgn gbs...sy first baby pun gbs jugak then nk bsalin nurse cucuk antibiotik untuk baby...alhamdulillah baby sy okay je skrg dah setahun 3 bulan + sy tengah pregnant second baby...so jgn tlampau risau...jaga kesihatan sprti biasa...

sya pun keputihan juga, kata dr bnyk juga la tpi x d thp yg merisaukan. cara sya, hari-ii mkn yogurt asli, tukar seluar dlm klw basah, pakai penti no fregrnce no at all la . alhamdulillah. baby kluar sht ❤️

2mo ago

Macam mana nk tau keputihan bnyk ye?

sy anxiety mix depression.. dh 37mggu ni.. sy rasa mcm keputihan bnyk,trus bgtau misi..dan dktr ambik sampel keputihan..xnk biar..dari otak dok memikirkan bukan² jaa.. baik kita bertindak..smoga semuanya baik-baik jaa..

Pengalaman saya, ada anxiety dan ada sejarah depression, saya jauhkan diri drpd medsos semasa hamil. Tenang.. Banyakkan membaca dan bertanya pada saluran yg betul.

2mo ago

SETUJU!!

Faham perasaan tu. Sebab tu saya mute siap2 perkataan yang boleh triggered saya. Twitter, tiktok semua saya mute. Nak tengok indah2 je but at the same time ambil tahu juga dari side positive.

tadi saya ke KD checkup 31w, misi cakap kawal makan ya kalau xnak baby mati dlm perut uwaaa sy gdm on ubat 🥹 tau nak nasihat tp jgn ckp camtuuu sedihh saya

2mo ago

hmmm. btul tu sis. sy pun hb low jgk. nurse mrah sy. nurse ckp nnti anak cacat. baby lahir awal. baby kcik. awak tumpah darah. awak bleh mati. mmng ssah hati. tp alhamdulillah smua yg dia ckp xjd pun. baby sy lhir 3.28 kg xdak tmpah darah Alhamdulillah.

sbb tu sya pun malas tgk tiktok . sya pum slalu overthink smpai husband sya mrah.

sy dh mmg gbs pun . semoga baik2 saja kandungan kita smua ya..