Teringin

Teringin sgt nak makan maggi pedas or samyang. Tp baru 8 weeks. Boleh ke makan? Ke bahaya kat kandungan?

22 Balas

Saya mkn je sis smlm.. Sib bek xde pape.. Yg ajaibnya xmuntah plak tu lpas mkn... Loya pun xde.. Mkn hat lain loya2 muntah.. Huhu.. Lau ikut nafsu ase nk mkn lagi.. Tp pkirkn xelok saya tahan2 jerni.. Bnde ni atas org jgak.. Lau xtahan pedas baik xpayah

5y ago

In shaa allah.. Asal xcirit birit.. Bhya cirit birit masa pregnant sis.. So ok xsis?

Haritu sy ad temakan meggi pedas gila tu... Niat nk rase je... Tahu2 tgok kt pinggan da nk abis... Heee lps tringat tu... Terus minum air masak byk2.... Dgn susu.... Alhamdulillah nsib baby tak ape2.. Cuak jgk la.... Sbb pedas tkot plk.

5y ago

Kannn. Ok noted minum air byk2 lps mkn

Sy pulak teringin nk mkn megi kari pecah telur.. Aduh... Megi beli dh.. Tp pikir xelok utk baby.. Tahan2 je nafsu ni.. 😂😂

5y ago

Aah 8weeks 5days

Lebih baik jangan makan. Bukan takut bayi ada masalah tapi kalo ibu mengandung cirit birit memang tak senang la

Hihi ramai rupenye geng yg teringin megi.. #sayatidakkeseorangan Haha.. 😆😆😆

Mcm sy dlu mkn ramen..mse tu tkthu pon pregnant, cirit birit tk berenti slmt bby tkde kesan

Saya awal2 pregnant haritu rajin gak makan ramen samyang tu. Lepas tu mula lah cerry berry 😅

5y ago

Kalau teringin, rasa lah sikit. Sebab saya haritu kongsi dgn anak saudara. Nak makan banyak tak berani juga.

Boleh saja, sis tp jgn terlebih la sbb mknan pedas xbaik lebih2 d awal kehamilan.

Sy mkn alhamdulillah ok je..niat la nak mkn sbb teringin..in sha Allah xde pape..

4y ago

Sy darah o..mmg² la ade kuning🤭

Sya 25week bru start makn Maggie smyang.. sbb teringn sgt..😘