maggi pedas

Ada tak mommies kat sini yang teringin makan maggi pedas ? kalau teringin sangat boleh makan tak?

24 Balas

Sebulan skali mesti rasa nk makan.. boleh kalau nk mkn sgt.. cuma baby xkn dpt pape zat.. cover balik mkn buah ke.. kurma ke.. tak pun masa msak maggi tu letak laa sayur2.. bnyakkn mnum air.. setahu sy laa.. xpnh laa pulak dgr baby akan kepedasan.. 😂.. cuma ibu akan xsedap perut atau pedih ulu hati je..

Sy dulu makan sekadar ambik rasa je bukan makan semua sebab makanan segera x elok untuk ibu preggy . Nanti takut anak jaundice susah pulak nnti . Better control dan elak makanan fast food /segera . Just advice .. 👌👍

Kalau saya makan maggi pedas kena makan dengan nasi. Kalau makan maggi semata mata memang tak berani. Ramen pun ada jgk makan, tapi ramen yang perisa Carbonara. Itu kurang pedas sikit. So berani makan gitu jek.

Masa mengandung memang hantu maggi. Boleh dikata kan setiap minggu mesti ada sehari makan maggi. Makan je buat rasa afrer minum air masak banyak, makan buah buahan. Cover balik dengan makanan bernutrisi hihi

Saya 😁 sy mkn jga tp x selalu..sy ada kawan yg duluan preggy dr sy..sy tanya dia mkn ka x..dia "sy mkn,sy mkn yg pedas2 lagi" last month dia sdh brsalin,syukur xda jga apa2 effect sama baby..

saya makan juga sis tapi tak selalu sebab nnt kesian dekat baby. kadang3 tu boleh lah . tapi better kandungan atas 6m . .baru makan

Maggie pedas saya xmkn, tp maggie kari saya makan. Tk selalu. Bila teringin saja. Srkg dh mgandung 26w dh dua kali makan maggie

Boleh mkn... tp ikot kemampuan la.. tp jgn la selalu tkut jd ape2 kt perut kt... kdg2 tgh preggy perut sensitif..

sy mkn je samyang hri tu. kikiki.. tp mnum ais sejuk bnyk2 lpas tu.. tp xde laa bnyk sgt 4 5 suap je,😁

Sy mkn. Sebulan dua sekali jgk 😅 Tp mungkin okay dekat sy, tak okay dekat sis. So tak berani nak cakap