makan pedas

Makan mkanan pedas boleh sebab keguguran ke?teringin sgt nk mkn samyang ramen.nak rase sikit bole?

10 Balas

Bagi pendapat sy lau boleh makan la benda yg sihat sebab ada kandungan.. Jika nak sangat rasa sedikit boleh.. Bila sakit atau masalah timbul nanti susah nk ubat. Contoh kak ipar sy teringin nak sgt nk minum air oren botol gas.. Penyebab hanya seteguk dua minum tak tau pula kandungan ny x kuat terus sakit perut dan keguguran pd kandungn 4 bln... Jd kn pengajaran.

Masa awal² preggy , sy selalu teringin nak makan maggi pedas giler 😂 sy kurangkan minyak cili , letak berapa titik je . Minum air masak banyak² okay 🙃 susu untuk bagi hilang rasa pedih perut apa semua ☺️

Ok je makan.. Kalau badan boleh tahan.. Mcm sy x tahan pedas.. So letak paste cabai dia ckid sgt.. Bagi rasa2 pedas tu.. Samyang cabonara.. Dap nyaa.. 🤤🤤🤤 😆😆

Hritu adik ipar sye ade buat. Dlm masa sama sye mmg da la craving nk mkan maggi tomyam or kari yg biasa tu. Nak tak nak rse sesudu je tpi mmg pedas 😂

Boleh je makan....saya awl mengandung xtau mengandung....segala samyang, maggi pedas, ghost pepper saya bedal...alhamdulillah xde ape²...baby kuat

kalau keguguran maybe badan tak tahan kot. sy ngidam jugak samyang tu tapi tahan lah dulu . habis pantang baru makan 😊

sy mkn je maggie sb rase nk mkn sngt..kdg trmkn y pdas sngt nk2 klu ayam mcd.tp sy mmg ske pedas. cume kdg2 je mkn..

Kalo teringin sy makan jgk 1 cup tu. Lps mkn minum susu utk hilangkan rasa pedas & perut x sakit.

Dah teringin sangat tu makan siikittt je sis.. jgn lelebih pulak.. hihihi😅🤣😬

Haritu sy makan samyang.. tp serbuk x tuang habis.. sbb nk rase jer.. ok2 saje.. jgn makan semua..