boleh ke minum coffee

teringin nak minum coffee macam dulu2 tapi duk baca article kafein x baik utk kandungan. boleh ke kalau nak minum sikit2? 😅😭 kandungan nk masuk 14 weeks #ingintahu

boleh ke minum coffeeGIF
14 Balas

Boleh nk minum, limitkan secawan sehari. Kalau nk play safe, tukar ke decaf coffee. Jgn minum byk sgt coffee sekaligus, kurangkan kekerapan klu rasa nk minum coffee selalu. Ni apa yg sy dpt lepas consult doktor sbb sy terbiasa minum kopi hari-hari. Masa HB sy rendah, sy kurangkan caffeine intake, bila HB dah naik cantik, sy berani minum kopi byk sikit. Tp sy tukar ke decaf coffee utk kurang rasa bersalah, lgpun bila minum kopi biasa kdg jantung sy laju semacam.

2y ago

Decaf coffee tu kopi yang kurang kandungan kafein, selalunya up to 97% kandungan kafein dah dibuang. Jd nk minum kerap pun tk rasa bersalah sgt sbb kafein tk banyak mcm kopi biasa.

awak kena check sebab hadkan pengambilan kopi dalam sehari. kopi atau teh atau mana mana kafein ni dia tarik zat yang masuk dalam badan. contoh awak telan multivitamin lepas tu minum kopi. sia sia multivitamin tu sb ditarik oleh kopi. sebab tu Dr nasihat hadkan pengambilan kopi dan kena selang at least 2 jam sebelum dan selepas makan apa apa vitamin. ini Dr sy cakap ok.

depends pada diri jugak rasanya, sebab anak first dulu sya minum kopi, teh, milo okay ja. xda masalah HB lansung. kalini minum kopi secawan kecik ikut rule ibumil pun dh drop. haihh.. minum teh yg mild caffeine pun drop jgk. last2 nurse suruh tinggal terus minuman bercaffeine ni. kempunan la sampai pantang nnti. 🤭🤭😂😢

Oklah teringin nk minum kopi. Sy ni teringin sgt2 nk minum air gas.. air bikarbonat tu.. husband x bg.. tp terlalu teringin.. kadang2 rasa golek2 punya tahap nk minum tu.. husband sy x caya sy hanya minum sket je.. takut dia minum hbs sume 1 tin tu..

2y ago

minum habis 1 tin pun tkde masalah, doktor bagi je. yg bahaya kalau minum air gas byk sgt lepas tu kerap

Bergantung pada org, saya mgandung hari hari minum coffee, tapi saya limit kan only morning coffee, selebih nya saya minum air kosong je. Tapi coffee saya x pernah miss. Sbb saya addicted to coffee, alhamdullilah 2 2 anak saya sihat walafiat.

Coffee boleh je nak minum. Cuma nya kena limit la secawan shj sehari. Caffeine tu xbaik Kalau consume byk sgt, over limit. Cukup la sekadar rasa je. Rasa nak lg, tahan minum Esok lusa plk.

2y ago

sy minum teh susu gdm sangkut nurse bising mcm mna boleh sangkut ni...ada minum manis caffeine ke...sy senyap je..kadang teringin nk buat mcm mna

mcm saya dr kata klau boleh elakkan mnuman yg berkafien , sbab nak bgi bacaan darah tu cntik . better bnyak mnum air kosong . kalau nak mnum manis pon sya mnum air barli je .

Saya punnnn kdg craving sgt coffee. Tapi minum sikit2 ja lah buat lepas teringin org kata. Tambah saya gdm lagi kena jaga manis2 ni. Kdg tu hentam jugak 😅

2y ago

sy 14 minggu mula mkn ubat sejak 10 week..sangkut gdm lpas minum air gula..dkter terus xbg minum kafein..

sya dri awl pregnant smpai skrng minum kopi klau pagi2....msa ank firts minum sikit jew hb drop....no 2 n no 3 nie minum kopi tea milo okey jew

2y ago

alhamdulillah...minum air gula yg prtama x sngkut 🤭

kalo minum kafein mkn ubat kena jarakkan 2 jam, kalo x nt ubat yg kite mkn tu xdiserap ngn baik.. kopi, Milo, teh tu semua kafein..