boleh ke minum coffee

teringin nak minum coffee macam dulu2 tapi duk baca article kafein x baik utk kandungan. boleh ke kalau nak minum sikit2? 😅😭 kandungan nk masuk 14 weeks #ingintahu

boleh ke minum coffeeGIF
14 Balas

Boleh nk minum, limitkan secawan sehari. Kalau nk play safe, tukar ke decaf coffee. Jgn minum byk sgt coffee sekaligus, kurangkan kekerapan klu rasa nk minum coffee selalu. Ni apa yg sy dpt lepas consult doktor sbb sy terbiasa minum kopi hari-hari. Masa HB sy rendah, sy kurangkan caffeine intake, bila HB dah naik cantik, sy berani minum kopi byk sikit. Tp sy tukar ke decaf coffee utk kurang rasa bersalah, lgpun bila minum kopi biasa kdg jantung sy laju semacam.

2y ago

Decaf coffee tu kopi yang kurang kandungan kafein, selalunya up to 97% kandungan kafein dah dibuang. Jd nk minum kerap pun tk rasa bersalah sgt sbb kafein tk banyak mcm kopi biasa.