AIR MASAM APA BOLEH? Wife saya pregnant 9 Weeks, dia selalu pening-2 bila jalan jauh (dalam kereta).

TENTANG AIR MASAM

2 Balas

Kena try error. Kalau saya dulu makan epal hijau. Buah mangga. Buah delima. Oren. Saya makan buah terus, tak buat minuman sebab saya nak sumber serat daripada buah. Kalau buat jus, serat buah dah takde.

2mo ago

tuan @ash husband sy pernah tanya doktor soalan tu masa doktor suggest makan buah. doktor dengar je terus dia kata "tu gula". tp betul la semua buah yg dijadikan jus mmg tinggi gula walaupun kita tak tambah apa2 langsung. tgh pregnant kita kawal sgt bab gula lagi2 kalau ada gdm

Tau tak yg pati delima gulsan tu? Sy bancuh tu dalam botol mineral kecik. Botol tu takyah penuh pun, air separuh botol dah cukup. Lepas tu bawa jalan, rasa mual sikit je sy teguk sikit2

2mo ago

saya kalah dengan pati gulsan tu. minum jadi batuk teruk tekak gatal. lepas stop terus tekak okay😅